Archief
Jan van den Hoek bleef tijdens het reces genieten in eigen tuin.

Jan van den Hoek bleef tijdens het reces genieten in eigen tuin.

Fractievoorzitters met reces: de thuisblijvers

De politiek ligt deze week nog stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Niet iedere fractievoorzitter gaat tijdens het reces met vakantie. Er zijn er ook die thuisblijven of mensen al zijn geweest zoals Benjamin Hofland (D66 Westland). En Roy Ringeling (ChristenUnie Midden-Delfland) heeft besloten dit jaar niet met vakantie te gaan. Maar er zijn er meer.

Peter Duijsens (Westland Verstandig)
"Ik ga niet echt met vakantie omdat voor de gemeente nog heel veel werk aan de winkel is en in de zomer er de tijd is om contacten met inwoners te hebben. Naar alle feestweken in Westland gaan we op bezoek. Als ik al weg ga, bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika met het gezin voor enkele weken, dan werk ik gewoon door en ben ook praktisch altijd telefonisch bereikbaar. Een beetje saai antwoord, maar spannender kan ik het niet maken."

Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis)
"Ik blijf gewoon lekker samen met mijn vrouw thuis in Maassluis. Dat is zeker niet uitzonderlijk, ik vind het lekker rustig. Het zou zomaar kunnen dat ik nog wel naar een evenement in Maassluis ga. Of ik nog aan politiek doe tijdens het reces ligt aan wat er op het pad komt. Het eerste wat ik na het reces ga doen, is ook afhankelijk wat ik daarvoor tegen kom. Ik laat eigenlijk liever niets liggen."

Verder nam niet iedere fractievoorzitter in de regio op als we ze belden. Misschien een dagje uit in eigen land, of gewoon aan het werk omdat politiek voor hen een 'bijbaan' is.
Vrijdag 18 augustus is de laatste dag van het politieke reces. Volgende week gaat het politieke spel weer volop beginnen.

Dit waren de eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)
- Nico de Gier (PvdA Westland)
- Aad Solleveld (Maassluis Belang)
- Jasper van der Voort (FvD Westland)
- Nieske Dijkshoorn (BBB Delfland)
- Gary Bouwer (Leefbaar Maessluys)
- Arne Weverling (VVD Zuid-Holland)
- Martijn Kroonen (CDA Maassluis)