Archief
Gary Bouwer

Gary Bouwer

Politici met reces: Gary Bouwer (Leefbaar Maessluys)

De politiek ligt deze week nog stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Gary Bouwer (Leefbaar Maessluys) bezoekt graag evenementen in zijn regio. "Zo was ik de afgelopen periode aanwezig bij de Nacht van MSV'71, het Horecatoernooi van VDL en SenS in Maasland. Uiteraard staat de Furieade in Maassluis ook op de agenda"

Bouwer is met zijn gezin met vakantie in Marbella. "Ik kom al sinds 2008 in het Spaanse Andalusië, op enkele onderbrekingen in andere landen na. Over een paar weken mag ik nog een keer met vakantie, dan ga ik met vrienden naar Malaga. In de tussentijd ga ik naar Lowlands (een groot festival in Biddinghuizen) en naar HomeTown in Maasland, om nog maar even een evenement in onze regio te noemen. Dat betekent ook tussentijds werken hoor (in DrieMaasHave), anders komt de bierpost van m'n begroting in de min en ik kan natuurlijk geen beroep doen op de risico-stelpost van de gemeente Maassluis", lacht Bouwer cynisch.

In Spanje geniet hij vooral van het goede eten ("gamba’s pil pil!") en de mooie architectuur die de regio te bieden heeft; in Andalusië een combinatie van de Romaanse en Arabische stijl. "De islamitische Moren hebben hier namelijk acht eeuwen (tot 1492) hun gezag uitgeoefend en dat is duidelijk terug te zien. Verder doe ik natuurlijk de standaard dingen, zoals bakken in de zon en lezen. Tijdens het reces ben ik ook weer begonnen met het leren van Arabisch, want vanaf september ga ik verder met mijn opleiding Midden-Oostenstudies. Die heeft het afgelopen halfjaar stil gelegen."

Tijdens de vakantie probeert Bouwer zo min mogelijk met politiek bezig te zijn. "Het werk ligt ook zo goed als stil hoor, maar zoals Remmert Keizer hier al eerder zei: politiek kent eigenlijk geen vakantie. Je weet van tevoren nooit hoe het loopt. Kijk maar naar de landelijke politiek. Vlak voor het reces klapte het kabinet, dus veel partijen zijn nu ontzettend druk in de weer met het schrijven van verkiezingsprogramma’s en het samenstellen van kandidatenlijsten. Ikzelf heb de iPad van werk ook niet voor niets meegenomen, want ik heb nog kort contact gehad met Marjan Groen over de verkoop van de kunstcollectie, met Chrit Wilshaus van de Schakel die nog wat vragen had en natuurlijk nu met de WOS."

"Mijn eerste politieke daad na het reces is het doen van een nieuwe statusupdate van onze aangenomen moties: hoe worden deze uitgevoerd? Daarnaast gaan we als partij verder met de voor ons op dit moment belangrijke dossiers: veiligheid, jeugdzorg, het nieuwe afvalbeleid dat maar moeilijk van de grond lijkt te komen en uiteraard de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. In de regio volgen we de mogelijke komst van een azc in Midden-Delfland ook op de voet. Goed dat de lokale VVD-afdeling aldaar zich uitspreekt tegen het buitenproportionele asielbeleid."

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)
- Nico de Gier (PvdA Westland)
- Aad Solleveld (Maassluis Belang)
- Jasper van der Voort (FvD Westland)
- Nieske Dijkshoorn (BBB Delfland)