Archief
WOS/Jan Cammeraat

WOS/Jan Cammeraat

250 protesten tegen afstoten Collectie 1900

Inwoners van Maassluis konden tot en met donderdag aangeven hoe zij aankijken tegen het ontmantelen van de Collectie 1900. Ongeveer 250 inwoners hebben hun zienswijze aan de gemeente doorgegeven.

Volgens actiegroep Red Kunst Maassluis zijn inwoners van Maassluis geschrokken van het voornemen van de gemeente om de kunstcollectie van de stad weg te doen. Het ontmantelen van de kunstcollectie door het gemeentebestuur is een onomkeerbaar proces, waarin volgens de actiegroep inzicht ontbreekt. Marjan Groen is woordvoerder van de actiegroep: "Dit plan van de gemeente is slechts in kleine kring tot stand gekomen. Wij roepen op om tegen het voornemen de Collectie 1900 van de hand te doen protest aan te tekenen door een zienswijze in te dienen."

Of deze oproep heeft bijgedragen aan de aanzienlijke hoeveelheid reacties, is niet onderzocht. Maar doorgaans worden er alleen zienswijzen ingediend door mensen die iets aan te merken hebben op een voorstel. Naar aanleiding van de zienswijzen stelt het college van B en W na het reces een advies op voor de gemeenteraad. De datum van behandeling in de gemeenteraad is nog niet bekend, die zal na het opstellen van het advies gepubliceerd worden. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord.