Archief
Omroep West

Omroep West

Beroemde baby in 't Woudt: 'Mensen stonden 20 minuten in onze voortuin'

Hij kan zich inmiddels misschien wel de beroemdste dreumes van Nederland noemen. Toby is zestien maanden oud en de jongste inwoner van het kleinste dorp van Zuid-Holland: 't Woudt.

Zijn ouders werden de afgelopen weken overspoeld met reacties na een artikel bij de WOS en Omroep West. "Mensen stonden wel twintig minuten in onze voortuin te gluren om een glimp van Toby op te vangen", zegt moeder Martine. Het was voor het eerst in tien jaar dat er een baby was geboren.

"Als we hier door het dorp liepen, werden we continu door onbekenden aangesproken", vertelt de vader van Toby, die ook nog eens 'Wout' heet. "Mensen vroegen dan: 'Zijn jullie dat gezin met die baby?' We voelden ons echt even beroemd."

Het gezin woont sinds twee jaar in 't Woudt. "We komen uit Delft, maar waren op zoek naar meer rust en ruimte, met toch de stad in de buurt. Die plek hebben we hier gevonden. Ook voor Toby is het fijn, hij kan heerlijk buiten spelen en eigenlijk is het dorp net een dierentuin. We zien onszelf hier blijven, ook als hij groter wordt. Alles is immers dichtbij."

Ook andere inwoners van 't Woudt merken dat Toby veel extra bezoekers naar hun dorp trekt. "Mensen die hier op het terras zitten, vragen vaak; en waar woont nou dat gezin met die baby?", vertelt een ober van Koffiehuis De Hooiberg. "Uiteraard laten we daar niks over los."

Toby showen: 'Dan rust terug'

Het gezin Legerstee hoopt met het showen van Toby nu weer wat rust terug te krijgen. "We laten hem nu aan iedereen zien en hopen dat er dan geen mensen meer in de voortuin staan", lacht Martine. "Alhoewel... iedereen is natuurlijk altijd welkom."

Categorieen:
Nieuws 't Woud Algemeen