Archief
Rob Zwaard

Rob Zwaard

Politici met reces: Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland) is fan van regionale uitjes zoals het Sport en Spelfestijn in Maasland en de Profronde Westland in Wateringen. De vakantiebestemming van Zwaard en zijn echtgenote is 'ergens' in Frankrijk.

"Waar, dat weten we zelf nog niet. Dat bepalen we pas enkele dagen voordat we vertrekken. Of zelfs pas op de dag van vertrek. Het weer speelt daarin een voorname rol. We zijn zeker al eerder (vaak) in Frankrijk geweest omdat Frankrijk ons het echte vakantiegevoel geeft. Dat doen we al jaren en bevalt ons uitstekend. Vroeger gingen we met de kinderen op pad, maar die zijn allemaal de deur al uit."

"Tijdens onze vakantie is het niet de bedoeling om politiek bezig te zijn", sluit Zwaard het gesprek af. "Maar je weet maar nooit. Vakantie is voor ons een tijd om te ontspannen en andere dingen te doen. Mijn eerst politieke daad na de vakantie wordt waarschijnlijk de beslissing over al dan niet een opvang voor vluchtelingen, dat houdt de gemoederen in Midden-Delfland nogal bezig.

Morgen bellen we met Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland).

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)