Archief
WOS

WOS

Dit wilde jij weten in 2020

Met nog ruim een dag te gaan tot 2021, is het een goed moment om de balans op te maken. Welke berichten op WOS.nl werden afgelopen jaar veel gelezen?

In de top 10 met meest gelezen artikelen zijn er drie corona-gerelateerd. Berichten die vallen onder de categorie '112' staan elk jaar hoog in de top, en dat is ook nu niet anders. We tellen af van 10 naar 1.

10. Mishandeling van ISW-docente

Onderaan de top 10 staat het artikel over de mishandeling van een ISW-docente. Zij gaf via een videoverbinding les, maar werd toen mishandeld door een huisgenoot. Daar waren tientallen leerlingen getuige van.

9. Kermis van De Lier eerder dicht

Het verlaten kermisterrein WOS

Het eerste coronabericht van deze lijst vinden we op positie 9. De kermis van De Lier, dit jaar op de ijsbaan van het dorp, gaat op de vrijdagavond een paar uur eerder dicht. Volgens het organiserende Oranjecomité had dat te maken met een corona-uitbraak, maar de gemeente Westland ontkent dat: "Ze hebben een vergunning die geldig is tot 20.00 uur."

8. Corona in verzorgingshuizen

De Triangel in De Lier. Boudewijn Vermeer

Een week nadat ministers Bruins (Medische Zorg) en Slob (Onderwijs) een persconferentie gaven over de verplichte sluiting van horecazaken en scholen, duikt in verzorgingshuizen in Westland het coronavirus op. Als een bewoner van De Kreek in 's-Gravenzande en drie bewoners van De Triangel in De Lier besmet raken, is bezoek even niet meer welkom.

7. Oplichtster op beeld

Bureau Rijnmond

De politie komt met beelden van de vrouw die in oktober zeker één hoogbejaarde in Hoek van Holland heeft opgelicht. De verdachte vertelde dat zij op pad was om woningen te ontdoen van het coronavirus. Een 86-jarige bewoner van Flat Zeezicht gelooft het en neemt haar mee naar binnen. Als het slachtoffer in een andere kamer moet zitten, steelt de vrouw 4.000 euro en sieraden van zijn overleden vrouw. De sluwe oplichtster is nog niet gevonden.

6. Natuurfilm in vakantiehuisje

Pornhub

Een bericht van vorige week staat op 6 in de top 10 van meest gelezen artikelen. Een stel uit Honselersdijk besloot een pornofilm op te nemen in een vakantiehuisje van attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. De beelden stonden al twee maanden online, maar kregen na berichtgeving van website Looopings.nl landelijke aandacht. Intussen is de video verwijderd.

5. Herdenking van Jim Mulder

Omroep West

Voetbalclub Westlandia in Naaldwijk neemt op een indrukwekkende manier afscheid van speler Jim Mulder. De 17-jarige voetballer komt in juli om het leven, nadat hij is aangereden door een dronken automobilist, die daarna doorreed. Een vriend van Jim kon de auto nog maar net ontwijken. De Westlandiaan was 'van kinds af aan' betrokken bij de Naaldwijkse voetbalvereniging. Om de jongen voor altijd te blijven herinneren, komt er een Jim Mulder Bokaal.

4. Woning staat al jaren te verkrotten

Het pand eerder dit jaar, toen de boom nog in bloei stond. WOS

Wie wel eens door Heenweg rijdt, kan het bijna niet ontgaan. Aan de rand van het dorp staat een oud woonhuis al bijna 18 jaar leeg. De gemeente laat weten dat er een vergunning is aangevraagd voor herstructurering van het glastuinbouwbedrijf van de grondeigenaar en die aanvraag is op dit moment in behandeling. Zolang er geen vergunning komt, is de betrokken familie niet van plan om ook maar iets aan het huis te doen.

3. Zoekactie bij Zandmotor

De grote zoekactie van vrijdagavond. Regio 15

Een groot aantal hulpdiensten wordt eind juli ingezet bij een zoekactie voor de Westlandse kust in de omgeving van de Zandmotor. Er bleken drie zwemmers te worden vermist, van wie er na intensief zoeken twee uit zee konden worden gered. Na twee dagen vindt men het lichaam van de derde zwemmer.

2. Man verongelukt bij val van steiger

Regio 15

Een val van een steiger in 's-Gravenzande loopt op 28 juli fataal af. Het slachtoffer was aan het klussen aan de achterkant van een woning aan de Monsterseweg. Door nog onbekende oorzaak viel de steiger om en raakte de man zwaargewond. In afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten begonnen omstanders met reanimatie, maar die heeft niet mogen baten.

1. Lara nog één keer in De Uithof

WOS

De in Naaldwijk geboren en getogen shorttrackster Lara van Ruijven overleed op 10 juli aan een auto-immuunziekte en werd slechts 27 jaar. In De Uithof, op de rand van Westland en Den Haag, is een niet openbaar aangekondigd afscheid van de overleden schaatsster. Van Ruijven zette haar eerste stappen op het ijs in De Uithof, als lid van Hardrijvereniging Den Haag-Westland. De rouwauto reed twee rondes door de schaatshal en ging daarna naar buiten, waar leden van die club, oud-schaatsers en andere regiogenoten een erehaag vormden.

Meer zien van 2020? Kijk dan hieronder naar het WOS Nieuws Jaaroverzicht.