Archief
Hans van der Burg

Hans van der Burg

Politici met reces: Hans van der Burg (VSP Maassluis)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

"Aanvankelijk waren wij niet van plan weg te gaan", zegt Hans van der Burg (VSP Maassluis) "We zijn in april/mei drie weken met vakantie weggeweest. Maar mijn vrouw opperde het idee om toch eens te kijken naar een last minute reis voor een week. Bij voorkeur naar ons geliefde Spanje aan de Costa Blanca. Dat wij samen gaan is - net als in mei - best uitzonderlijk. De afgelopen twaalf jaar ging ons hondje Beaudy (een labradoodle met hoog knuffelgehalte) altijd met ons mee. Wij gingen dan met de auto met enkele overnachtingen in Frankrijk. Hij was altijd bij ons. In april hebben wij afscheid van hem moeten nemen."

"In de regio waar wij verblijven, zijn er in periode dat wij er zijn allerlei feesten. Daar zullen wij zeker gaan kijken. De lokalen weten hoe zij tradities in ere moeten houden en ze doen dat met veel passie. Zowel groot en klein als jong en oud doen daar aan mee."

Tijdens de vakantie blijft Van der Burg de politiek landelijk en lokaal vooral online volgen. "In de passieve modus zeg maar. We willen echter wel weten wat er wel of juist niet gebeurd. Zeker nu. Na de vakantie ga ik een aantal artikelen plaatsen als terugblik op het eerste politieke jaar in de nieuwe samenstelling van de coalitie en oppositie. Ik zie het ook als een moment van zelfreflectie. Ik denk interessant genoeg om het in het openbaar te delen via sociale media."

Morgen bellen we met Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)