Archief
Klarie Oosterman

Klarie Oosterman

Politici met reces: Klarie Oosterman (ChristenUnie Maassluis)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

"Maassluis heeft een zomerprogramma om trots op te zijn: sport- en spelactiviteiten voor kinderen, vaartochten, wandelingen, het Parklif/ve festival en nog veel meer. Daar ga ik zeker naartoe", begint Klarie Oosterman (ChristenUnie Maassluis).

Als het over haar vakantie gaat, is er een bijzondere insteek. "Onze vakantie is een soort van poldermodel, voor iedereen zit er wat in!", glimlacht Klarie Oosterman (ChristenUnie Maassluis). "Ha, het heeft me heel veel moeite gekost om iedereen mee te krijgen naar Frankrijk. Eerst een week naar Normandië, dan een midweek kamperen bij Staatsbosbeheer en ten slotte een weekje eropuit in de zeilboot. Niet iedereen in het gezin is even reislustig, dus Frankrijk is de eerste keer! Ik wil daar heel graag de invasiestranden bezoeken."

"Ik probeer ieder jaar weer om in het politieke reces de opgelopen achterstanden weg te werken. Maar in de praktijk lukt dat nooit helemaal. Er staat nog wel een belangrijk punt op mijn lijst. Ik hoop dat ik hier tijdens het reces aan kan werken, om het dan na de vakantie in gang te zetten met behulp van schriftelijke vragen. En dat betreft de ongelijkheid op de oude begraafplaats."

Over dat onderwerp heeft Oosterman al eens vragen gesteld. "Het is een onderwerp dat veel verdriet geeft bij inwoners. De oude begraafplaats aan de Julianalaan is belangrijk voor veel oudere Maassluizers. Toch kun je daar alleen begraven worden als je de mogelijkheid hebt om een graf te kopen. Heb je dat geld niet, dan kun je een graf huren op de nieuwe begraafplaats. Als je ziet hoeveel verdriet dit geeft voor inwoners met een kleinere portemonnee, dan moeten we dit wat mij betreft zo snel mogelijk gelijktrekken!"

Morgen bellen we met Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)