Archief
Jacob van der Eijk

Jacob van der Eijk

Politici met reces: Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland) is in de zomervakantie altijd wel te vinden op het Zomerfeest in Schipluiden. "Vele jaren terug heb ik er mijn vrouw leren kennen en haal graag met haar de herinneringen op! Ook gaan we gezellig naar de grootste vrijdagmiddagborrel van het Westland op 4 augustus. Hollandse hits zijn stiekem wel mijn guilty pleaseur."

"Ik wilde eigenlijk 'Vakantie in De Lier' zeggen", lacht Van der Eijk, verwijzend naar het nummer van 3 Meter Peter. "Maar dit jaar ben ik met mijn gezin afgereisd naar de Gers in de Gascogne in zuidelijk Frankrijk. Het is erg fijn om tijd met elkaar door te brengen, lokale politiek gaat soms wel eens wat teveel ten koste van tijd met hen doorbrengen. Elk jaar kiezen wij een andere vakantiebestemming. Dit jaar kwamen we uit op het Toscane van Frankrijk wat misschien wel weer past bij de Cittaslow-filosofie die Midden-Delfland ook praktiseert. Kwaliteit van leven, lekker eten en de locale Armagnac ontdekken, tot nu toe heb ik nog niet ontdekt wat het laatste precies is."

Politiek en vakantie? "Zelfs hier ben ik telefonisch bereikbaar voor mensen of ondernemers uit de gemeente. Voor mij een kleine moeite om hen te helpen met plannen in onze gemeente. Verder hoop ik me toch vooral op te laden voor de periode vanaf september; er staat dan een hoop te wachten. Zo wil waarnemend burgemeester Van Hemmen graag een AZC in Midden-Delfland. Levert onze gemeente dan echt een bijdrage aan de oplossing voor de te hoge instroom of staat het goed op zijn cv na de aftocht in de Hoeksche Waard? Die grond in de Harnaschpolder, hoe zit dat nu en waarom moest dat van de agenda? Is de gemeenteraad daar wel volledig en juist over geïnformeerd? Ook beslist de raad over een nieuwe kroonbenoemde burgemeester, werk genoeg dus."

Morgen bellen we met Dave van Koppen (LPF Westland).

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (ChristenUnie Maassluis)