Archief
Roger Vieira

Roger Vieira

Politici met reces: Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Tijdens hun vakantie laden zij zich weer op voor de start van het nieuwe politieke seizoen. Wat doen de fractievoorzitters van de politieke partijen in onze streek in de vakantieperiode van de raad?

Roger Vieira (D66 Midden-Delfland) maakt met zijn gezin een zelf samengestelde rondreis Kroatië, Montenegro en Bosnië. "De kinderen zijn 18, 16 en 10. Vooral de oudste kinderen verdienen het. Beiden zijn net geslaagd voor de middelbare school. We zijn hier nog niet eerder geweest en vinden het leuk om jaarlijks nieuwe dingen te bekijken. Het is ook leuk om met vrienden of collega's op stap te gaan, maar onder aan de streep ga ik met niemand liever op vakantie dan het eigen gezin. De afgelopen tijd heb ik aardig wat evenementen in de regio bezocht, zoals Schippop, Varend Corso, Keti Koti en Westerpop. Ook Hometown staat nog op het programma."

"Politicus ben je overal en altijd", lacht Vieira. "Tijdens de vakantie kan ik altijd nieuwe ideeën opdoen. Bij terugkomst doe ik diverse locatiebezoeken en ga ik lezen. En de val van het kabinet zal de nodige gevolgen hebben voor gemeente. Dat volg ik graag op de voet. Na het reces ga ik Tweede Kamerleden op de hielen zitten om zeker te zijn dat voorzieningen in gemeente betaald blijven worden door de landelijke overheid. Bij verplichte taken hoort bijpassend budget. Dan doel ik vooral op voorzieningen als jeugdzorg, onderhoud schoolgebouwen, onderhoud van groen en wegen en openhouden van bibliotheken. Bezoeklocaties voor ouderen zijn essentieel voor onze samenleving."

Maandag bellen we met Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)