Archief
Dave van Koppen

Dave van Koppen

Politici met reces: Dave van Koppen (LPF Westland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

"Helaas zullen we dit jaar (wederom) niet op vakantie gaan in de zomer", vertelt Dave van Koppen (LPF Westland). "De afgelopen jaren was er iedere keer wel wat. Dit jaar zijn vanwege de verhuizing van vorig jaar de financiën simpelweg de reden dat we niet weggaan en dus proberen we lekker thuis te gaan genieten met het gezin. En dat gaat ons vaak heel goed af. We fietsen graag door Westland en Midden-Delfland en gaan dan langs kinderboerderijen en speeltuintjes. Onderweg af en toe stoppen voor een ijsje. Meer hebben de kinderen niet nodig, dus dat komt helemaal goed."

"Ik ben gek op de feestweken! Het liefst bezoek ik ze allemaal! Helaas kom ik er ook wel achter dat ik geen 18 meer ben en dat ik een gezin heb met vier jonge kinderen", lacht Van Koppen. "Maar de feestweken vind ik geweldig. Een groot festival in Westland lijkt mij ook wel wat. Niet dat ik zelf zo van die harde herrie houd, maar nu vertrekken er ieder weekend bussen vol Westlandse jongeren het land in, dat moet wat mij betreft hier ook kunnen!"

"Tijdens het reces staat er vaak weinig of niets op de politieke agenda en is het ook op de mail vaak wat rustiger. Wel is dit vaak een tijd van dingen bijwerken; dus zaken weer oppakken die al wat langer op de plank liggen. Na het reces gaan we al snel weer toewerken naar de begroting. Hier ben ik erg benieuwd naar, omdat het huidige college met Westland Verstandig aan het roer altijd flink heeft lopen roeptoeteren vanaf de zijlijn, maar het nu zelf moet gaan waarmaken. De eerste geluiden in de wandelgangen zijn echter dat het nog wel eens flink kan gaan tegenvallen met de begroting, dus ik ben benieuwd. Verder zullen we zelf als fractie ook weer een aantal dingen blijven volgen, zoals de -voor Westland/Westlanders- slechte Flexroute, het dossier rondom De Veiling, maar ook verkeersveiligheid in elke Westlandse dorpskern."

Morgen bellen we met Jesse de Jong-Paalvast (D66).

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)