Archief
Jesse de Jong-Paalvast

Jesse de Jong-Paalvast

Politici met reces: Jesse de Jong (D66 Maassluis)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Jesse de Jong (D66 Maassluis) gaat iedere zomer sowieso langs bij Parklif/ve van Theater Koningshof in Maassluis. "Super leuk dat ze daar alle vormen van theater, muziek en cultuur samenvoegen in een kleine festivalsetting. En voor mijn zoontje is daar ook wat te doen. Daarnaast wil ik nog de heerlijke terrasjes meepakken in de binnenstad, die pakken ook uit in de zomermaanden!"

De Jong gaat drie weken naar de Ardèche in Frankrijk. "Als kind ging ik vaak kamperen in Zuid-Frankrijk. Nu ga ik voor het eerst met onze eigen vouwwagen kamperen. Heerlijk de hele dag buiten leven en natuurlijk zoeken naar lekkere Franse wijnen. Ik ga met mijn vrouw en zoontje van twee en met mijn broer en zwager. We staan samen op dezelfde camping. Voor mijn zoontje is het de eerste keer kamperen met een tent. Daarnaast is het fijn om samen met mijn broer op vakantie te gaan. Samen barbecueën, wijn proeven en spelletjes doen."

"In de vakantie hebben we met D66-fracties uit de regio een gesprek gevoerd met onze Tweede Kamerfractie over het grote financiële probleem dat gemeenten vanaf 2026 hebben. Dat komt door keuzes van de landelijke politiek, maar wij hebben er last van. Samen met onze landelijke partijgenoten willen we een oplossing vinden. En snel! Daarnaast viel vlak voor mijn vakantie het kabinet. Ik heb vanaf de camping het debat in de Tweede Kamer gevolgd!"

"Als de scholen weer beginnen, moeten de fietspaden in de stad er weer tip top bijliggen." Dat houdt De Jong ook tijdens het reces bezig. "Daarvoor zijn veel beloften gedaan door de wethouder, dus daar ga ik hem aan houden. Ook wil ik langs bij scholen om te kijken hoe kinderen daar veilig naar school kunnen komen en hoe het nu staat met parkeeroverlast rond scholen. Voor de zomer waren er op veel plekken in Maassluis onveilige fietspaden. Wat mij betreft moet iedereen veilig en rustig kunnen fietsen, van en naar school of werk. Als je eenmaal de fiets laat staan, is het lastig om weer uit de auto te komen. Daarom hoop ik dat bij de start van het schooljaar iedereen met een gerust hart de fiets kan pakken."

Morgen bellen we met Roger Viera (D66 Midden-Delfland).

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)