Archief
Nieske Dijkshoorn

Nieske Dijkshoorn

Politici met reces: Nieske Dijkshoorn (BBB Delfland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Meestal staat Sport en Spel Maasland wel op het programma van Nieske Dijkshoorn (BoerBurgerBeweging Delfland) om even te gaan kijken. "Helaas had ik het op dat moment nog te druk met het afronden van allerlei zaken in verband met de coalitievorming van het waterschapsbestuur. Belangrijk om de dorpsfeesten in ere te houden, misschien nog een bezoek aan De Lier en of Schipluiden."

Het maakt voor de familie Dijkshoorn niet uit waar ze naar toe gaan. "Natuur en de omgeving, fietsen, wandelen, kanoën. Als we maar bezig zijn. We hebben een melkveebedrijf in Maasland, maar proberen altijd wel een weekje, eerst met de kinderen en nu samen, er even tussen uit te gaan. Op dit moment hebben wij nog geen plannen. We zijn niet meer gebonden aan de schoolvakantie. Misschien nog een weekje weg in september. Wij zijn afhankelijk van een melker, dat is nu onze zoon, die melkt en doet overige werkzaamheden bij andere agrariërs in de buurt tijdens de zomervakantie, zodat die met schoolgaande kinderen op vakantie kunnen. Wij passen ons daarop aan."

Afhankelijk van wat er speelt, houdt Dijkshoorn zich tijdens het reces bezig met politiek. "Nu is het wel rustig en probeer ik nog wel stukken te lezen die het komende jaar belangrijk worden, zoals NPLG, wat gaat dat betekenen voor het gebied van Delfland. Begin van de zomervakantie nog bezig geweest met als fractie het opstellen van schriftelijke vragen over de Pfas/Pfos vervuiling in een sloot in de Haagsche wijk Leidschenveen. De eerste politieke daad na de vakantie is een fractieoverleg en dan een gezamenlijk gesprek met de dijkgraaf. BBB is nieuw in het Hoogheemraadschap van Delfland en dan is het goed om als fractie samen onderwerpen te bespreken. In september gaan we richting de begroting en dan is het ook goed om ideeën vanuit de fractie op te halen: waar gaan we op letten en wat zouden we kunnen verbeteren. Ook gaan we kijken hoe we als fractie een bijdrage kunnen leveren bij de komende Tweede Kamerverkiezingen."

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)
- Nico de Gier (PvdA Westland)
- Aad Solleveld (Maassluis Belang)
- Jasper van der Voort (FvD Westland)