Archief
Nico de Gier

Nico de Gier

Politici met reces: Nico de Gier (PvdA Westland)

De politiek ligt even stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Vorig jaar was Nico de Gier (PvdA Westland) bij de Westland Reünie in zijn woonplaats Naaldwijk. "De laatste feestweek in ’s-Gravenzande die ik bij heb gewoond was voor corona, dus het werd weer eens tijd. Ik ga meestal ook bij de verschillende festiviteiten in Wateringen kijken. Door zichtbaar aanwezig te zijn, ben ik ook aanspreekbaar voor de inwoners."

Volgens De Gier doen de meeste raadsleden de gemeenteraad naast hun betaalde baan: "Als een soort tijdvretend vrijwilligerswerk. Onze vakantie is dan ook afhankelijk van die vaste baan. Door het raadswerk kan ik alleen tijdens de schoolvakanties op vakantie, want dan hebben we reces. Ik hoop samen met mijn partner nog een weekje naar een vakantiehuisje in Gelderland te gaan."

"Tijdens de vakantie volg ik altijd het nieuws. Alles kan van politiek belang zijn voor Westland(ers). Normaal start het politieke spel alweer half augustus met de voorbereidingen van de commissies, maar soms worden we eerder teruggeroepen voor spoedzaken. Voor PvdA Westland zijn de armoedebestrijding, de betaalbare woningen en goede zorg door de gemeente speerpunten dus wij willen daarop niet bezuinigen. Sterker, wij willen dat er meer betaalbare woningen worden gebouwd, vooral aan goedkope (sociale) en middeldure huurwoningen is een groot gebrek."

"Na de vakantie ga ik dan ook direct weer aan de slag met te kijken hoe we de plannen van minister Hugo de Jonge (CDA) en provinciale gedeputeerde Anne Koning (PvdA) kunnen gebruiken om onze inwoners aan betaalbare huizen te helpen."

Morgen bellen we met Aad Solleveld (Maassluis Belang)

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)