Archief
Arne Weverling

Arne Weverling

Politici met reces: Arne Weverling (VVD Zuid-Holland)

De politiek ligt deze week nog stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Arne Weverling is sinds enkele maanden fractievoorzitter van de VVD in de provincie Zuid-Holland. Als Westlander probeert hij bijna alle feestweken in de regio wel even te bezoeken. "Het is toch ieder jaar weer heel leuk om zoveel bekenden te zien en te spreken. Echt mooi dat we dit zo uitbundig doen in Westland. Het cement van onze samenleving!"

Samen met zijn twee zoons van 13 en 15 jaar heeft Weverling met de auto een tour gemaakt door Engeland langs steden en voetbalstadions. "Met de boot van Hoek van Holland naar Harwich en toen richting Londen. Daarvandaan naar Brighton en Southampton aan de Engelse zuidkust en toen via Birmingham naar Liverpool en Manchester. We sloten af in Cambridge. In totaal hebben we zestien voetbalstadions gezien. Bij ieder stadion proberen we in de fanshop iets te kopen en bij Arsenal, Liverpool en Manchester hebben we een shirt gekocht en een stadiontour gemaakt. Het is een mooie manier om Engeland te leren kennen en de jongens houden van voetbal. Ook was het erg leuk om met de boot te gaan. Het is leuk om dit soort trips te maken. Twee jaar geleden hebben we in 48 uur een stadiontour gedaan langs alle Nederlandse eredivisieclubs, maar dat was meer een uitje tijdens de zomervakantie."

"Uiteraard volg ik alles op de voet", zegt Weverling. "Er is veel gaande. Zowel lokaal, provinciaal als landelijk. Dus dat stopt nooit eerlijk gezegd. Ook bellen er weleens collega's om te sparren. Als voorzitter van de Westlandse VVD-afdeling moest ik snel een ledenvergadering organiseren om ons kamerlid Peter Valstar weer voor te dragen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Dat is gelukkig unaniem goedgekeurd. Als fractievoorzitter van de VVD in de provincie zijn we een procedure opgestart om nieuwe medewerkers te vinden die ons ondersteunen. Ik voer momenteel met alle VVD-statenleden gesprekken om hun inhoudelijke ambities te bespreken. Daarnaast ben ik nog actief met mijn bedrijf Awesome Advies waarmee ik werk voor overheden, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties."

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)
- Nico de Gier (PvdA Westland)
- Aad Solleveld (Maassluis Belang)
- Jasper van der Voort (FvD Westland)
- Nieske Dijkshoorn (BBB Delfland)
- Gary Bouwer (Leefbaar Maessluys)