Archief

Politici met reces: Martijn Kroonen (CDA Maassluis)

De politiek ligt deze week nog stil, politici zijn met reces. Wat doen de fractievoorzitters in onze streek in de vakantieperiode? En welke fractievoorzitter neemt er vandaag op als we het even persoonlijk vragen.

Martijn Kroonen (CDA Maassluis) is afgelopen mei met hele gezin naar Kos (Griekenland) geweest. "Mijn vrouw was al eerder op het eiland geweest en was er enthousiast over. Ikzelf was er nog niet eerder geweest. Met name de gastvrijheid spreekt mij erg aan. Tijdens de zomervakantie was ik 'gewoon' in Maassluis."

Omdat hij al vroeg op vakantie is geweest, probeert hij elk weekend in ieder geval een evenement te bezoeken om zo het vakantiegevoel een beetje vast te houden. "Ik heb al genoten van het Varend Corso en het meezingspektakel en later dit jaar uiteraard ook de Furieade. Maar ook kleinere activiteiten zoals de Kids Olympics en de rommelmarkt die in onze buurt georganiseerd werden, waren leuk om te bezoeken. Daarnaast zijn Avonturis, de boten op het Scheur en de waterfontein op de markt voor mijn dochter al evenementen op zich." Kroonen denkt dat er veel georganiseerd wordt in de regio. "Dat is best bijzonder aangezien het een steeds grotere uitdaging wordt om leuke dingen te organiseren. Petje af voor de vele organisaties en vrijwilligers die hun nek uitsteken om voor anderen iets leuks te organiseren!"

In de vakantieperiode gaat hij zeker nog politiek bedrijven. "Maassluis en het land staan niet stil tijdens de vakantie. Er is genoeg om over na te denken en te bespreken. Uiteraard zijn we wel terughoudender in het stellen van vragen aan ambtenaren en het college omdat ook zij van hun vakantie moeten kunnen genieten. Maar als er urgente zaken spelen, zoals onlangs het verdwijnen van buslijn 126, dan gaat wat ons betreft het politieke werk gewoon door. Na de vakantie kijk ik ernaar uit om, samen met de fractie, kennis te maken met onze nieuwe griffier. Daarnaast maken we ons zorgen om de voorzieningen, zoals de eerdergenoemde buslijn. Maar bijvoorbeeld ook de beschikbaarheid van andere voorzieningen, zoals kinderopvang en zorg. Wanneer deze wegvallen of niet voor iedereen beschikbaar zijn, kan dat een grote impact hebben voor onze inwoners."

Eerdere afleveringen:

- Jenny Vermeer (CDA Westland)
- Hans van der Burg (VSP Maassluis)
- Rob Zwaard (CDA Midden-Delfland)
- Jacco van Dam (CDA Hoek van Holland)
- Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland)
- Klarie Oosterman (Christen Unie Maassluis)
- Jacob van der Eijk (VVD Midden-Delfland)
- Dave van Koppen (LPF Westland)
- Jesse de Jong (D66 Maassluis)
- Roger Vieira (D66 Midden-Delfland)
- Jakob Jongsma (OGP Midden-Delfland)
- Nico de Gier (PvdA Westland)
- Aad Solleveld (Maassluis Belang)
- Jasper van der Voort (FvD Westland)
- Nieske Dijkshoorn (BBB Delfland)
- Gary Bouwer (Leefbaar Maessluys)
- Arne Weverling (VVD Zuid-Holland)