Archief
RET

Personeelstekort: RET heft buslijn 126 (Maassluis-Schiedam) op

Inwoners van Maassluis kunnen vanaf maandag 21 augustus geen gebruik meer maken van bus 126. Vervoerder RET heft de lijn op vanwege een personeelstekort.

De RET moet door dat personeelstekort - een landelijk probleem - keuzes maken, staat in een verklaring. Op lijnen waar veel passagiers worden verwacht, worden meer bussen ingezet. "Maar dat betekent ook dat we op andere routes minder rijden of niet."

Buslijn 126 rijdt nog tot en met zaterdag 19 augustus van station Maassluis West naar Schiedam Centrum. De RET verwijst reizigers tussen Maassluis en Schiedam naar de metro. In Maassluis zelf kan gebruik gemaakt worden van buslijn 34 van EBS.

Verschraling van het openbaar vervoer

Het opheffen van de buslijn is voor de fractie van CDA Maassluis reden om vragen te stellen aan het stadsbestuur. De partij spreekt over een 'verdere verschraling van het openbaar vervoer'. "Wij verwachten dat het college op korte termijn in overleg treedt met de MRDH/RET om de zorgen te uiten rondom de verschraling van het OV en samen met hen te onderzoeken of buslijn 126 zo snel mogelijk weer kan gaan rijden", aldus de CDA-fractie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis