Archief

Online pubquiz enorm succes in coronatijd: 'Binnen een paar uur 150 teams'

Normaal gesproken staan quizmasters Cies en Jan Duijndam in cafés in de regio, afgeladen met kroegtijgers die wel van een spelletje houden. Maar de coronacrisis zet daar een streep door. Voor de gebroeders Duijndam geen punt, zij maken nu een online pubquiz, en dat loopt storm.

Niet de kroeg, maar de woonkamer is nu het decor van de pubquiz van Quiz Brothers. Vorige week hebben de broers met een select gezelschap geprobeerd om een online-variant op poten te zetten, en dat lukte. "Dat hebben wij afgelopen zaterdag groter opgepakt, daar bleek heel veel animo voor te zijn. Binnen een paar uur zat de quiz vol. 150 teams."

Het online organiseren van de quiz heeft zelfs voordelen. "Je kunt nu een grotere groep bedienen. In een volle kroeg heb je maximaal 120 deelnemers, nu kun je een nog groter publiek bereiken", vertellen de broers trots.

Valsspelen

Alle deelnemers krijgen op hun scherm een vraag te zien, met een plaatje of geluidsfragment. Maar nu de deelnemers Google binnen handbereik hebben, is valsspelen een stuk makkelijker. "Onze indruk is dat veruit de meesten op een sportieve en eerlijke manier spelen. En ja, al kom je door valsspelen in de top-10 terecht. Word je daar blij van?"

Categorieen:
Algemeen