Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Vrachtwagenparkeerterrein niet geschikt voor woningen'

De huidige vrachtwagenparkeerplaats nabij de Rijksstraatweg in Schipluiden lijkt geen geschikte locatie voor woningbouw. Dat liet wethouder Sonja Smit dinsdagavond weten na vragen van Mijn Partij-raadslid Joop van der Spek.

Van der Spek bracht het idee in, om zo de vele problemen rond het terrein op te lossen. Zo wordt er geregeld illegaal (drugs)afval gedumpt, worden er blowende personen aangetroffen en is er sprake van diefstal van diesel uit vrachtwagens. "Het is een aandachtslocatie voor politie en buurtpreventen", bevestigde Smit.

Of de vrachtwagenparkeerplaats deel kan uitmaken van het plan om de komende vier jaar ruim 700 woningen te bouwen, is echter de vraag. Er zouden volgens Smit diverse nadelen aan de locatie kleven. "Het ligt buiten de bebouwde kom, de locatie is vrij klein, ligt langs een relatief drukke weg en de locatie is slecht bereikbaar voor langzaam verkeer. Bovendien zou je een alternatief moeten zoeken voor de vrachtwagens, zodat die niet alsnog binnen de bebouwde kom gaan parkeren", aldus Smit.

Categorieen:
Politiek