Archief
WOS

WOS

'Recreatieoord op 1 januari 2024 in handen bewoners'

De gemeente Rotterdam verwacht het recreatieoord in Hoek van Holland per 1 januari 2024 in erfpacht te kunnen overdragen aan de bewoners. Dat schrijft wethouder Simons in een brief aan de gemeenteraad.

Rotterdam wil van het recreatieoord af, omdat het stadsbestuur het beheren en exploiteren van een vakantiepark geen taak meer vindt voor een gemeente. Aanvankelijk was het de bedoeling om het oord in de markt te zetten, maar daar waren de bewoners niet blij mee. Zij voelden zich overvallen en hadden totaal geen inspraak. De eigenaren en gebruikers van de vakantiewoningen vreesden dat ze uiteindelijk hun plek zouden moeten verlaten.

Uiteindelijk zijn burgemeester en wethouders teruggefloten en kwamen zij eind 2021 met een nieuw plan: de recreanten op het recreatieoord Hoek van Holland worden zelf de baas van het vakantiepark.

'Transitiejaar'

Vorig jaar september is de eerste stap naar de overdracht gezet. Toen werd de coöperatie ONS Recreatieoord opgericht. Daarna is ook het voornemen tot verkoop gepubliceerd. In het kader van het Didam-arrest konden andere mogelijke gegadigden zich melden. Dat gebeurde echter niet.

Simons noemt 2023 een 'transitiejaar', waarin de gemeente het beheer en exploitatie van het recreatieoord voortzet. Tegelijkertijd worden er stappen gezet om de erfpachtuitgifte per 1 januari 2024 te kunnen laten plaatsvinden. De komende maanden worden daarvoor diverse stappen doorlopen.