Archief
WOS

WOS

Ruilactie Mart van der Sar gaat verder: koffiezetapparaat voor supercar

Na een maandenlange stop door de uitbraak van het coronavirus, heeft Westlander Mart van der Sar zijn ruilactie weer opgepakt.

Van der Sar zit sinds 2008 in een rolstoel, nadat hij tijdens het paragliden in Frankrijk een dwarslaesie opliep. Hij wil nu laten zien dat dat voor hem destijds niet het einde van de wereld betekende. "Maar je moet wel nieuwe uitdagingen opzoeken."

Dat deed hij tien jaar later met een ruilactie. Hij kocht bij de kringloopwinkel voor twintig euro een poppenhuis, schilderij en schemerlamp. Sindsdien reist hij stad en land af om die te ruilen voor steeds grotere dingen. Zijn grote doel is een huis aan het water.

Zover is het nog niet. Door de uitbraak van het coronavirus lag de ruilactie dus even stil, maar inmiddels is Van der Sar weer aan het ruilen geslagen. Vandaag was hij bij een handelaar in mooie auto's op bedrijventerrein Leehove in De Lier. Zij kregen een luxe koffiezetapparaat, daar kreeg hij een tegoedbon voor een dag rijden in een supercar voor terug. "Diegene mag zelf kiezen in welke auto, we hebben er 25 staan", zegt Danny Vijverberg van het bedrijf.

Van der Sar blijft voorlopig nog wel even ruilen. Hij heeft ook nog een compleet verzorgde reis naar New York, waarbij de reiziger 5.000 euro kan besteden, te ruil. "Al is op reis gaan nu wel moeilijk met de corona", aldus Van der Sar.

Mart vertelt over zijn actie bij Maarten in de Middag