Archief
WOS

WOS

Erfpachtovereenkomst Marechausseeterrein geen gelopen koers

De gemeente Rotterdam is van plan om een erfpachtovereenkomst voor het Marechausseeterrein in Hoek van Holland te sluiten met de pachter van het naastgelegen Ford 1881. De gemeente ziet deze huurder als enige serieuze kandidaat.

FAS2, het ontwikkelingsbedrijf van familie Van Bergen uit Hoek van Holland, is het niet eens met de gemeente over de procedure voor het sluiten van de voorgenomen erfpachtovereenkomst. FAS2 liet maandagmiddag tijdens een kort geding in de rechtbank van Rotterdam weten dat het zich zelf ook als een van de gegadigden ziet.

Advocaat van FAS2 Peter Duijsens over de stelling van de gemeente: "De gemeente ziet de exploitant van Fort 1881 als enige serieuze gegadigde voor de exploitatie van het Marechausseeterrein. FAS2 vindt dat de gemeente niet de juiste procedurele weg bewandelt. De gemeente is volgens FAS2 verplicht om aan iedereen die dat wil de kans te geven het Marechausseeterrein te verwerven."

Diana Vink (FAS2) laat weten dat een kort geding de laatste optie was. "Het was een rechter die aan beide partijen goeie vragen stelde. Hij heeft het de gemeente Rotterdam best moeilijk gemaakt. Wij gaan van het positieve uit. Dat wil zeggen dat meerdere kandidaten in aanmerking kunnen komen om het terrein in erfpacht te krijgen."

Advocaat Van Eck van de gemeente Rotterdam wilde geen commentaar geven. De rechter doet binnen 14 dagen uitspraak.