Archief
Jacco van Dam

Jacco van Dam

Start jubileumjaar recreatieoord Hoek van Holland

Het 100-jarig jubileum van het Hoekse recreatieoord is tijdens het Paasweekend feestelijk gestart met muziek, het traditionele paasontbijt en het hijsen van de jubileumvlaggen.

De dorpsraad van Hoek van Holland vindt het recreatieoord een aanwinst voor het kustdorp. Dat onderstreepte dorpsraadsvoorzitter Jacco van Dam bij de opening van het jubileumjaar. "Het recreatieoord is van belang voor de locale middenstand in Hoek van Holland. De meeste winkels hebben de spinoff van de recreanten en toeristen hard nodig om het hoofd boven water te houden."

Hij ziet de samenwerking tussen het bestuur van het recreatieoord en de dorpsraad met vertrouwen tegemoet zodat ze de positie van de recreanten kunnen versterken en de lokale economie kunnen stimuleren. In de laatste week van juli is er een feestweek waarbij alle inwoners van Hoek van Holland ook welkom zijn. "Een mooi gebaar om zo de verbinding te maken met de Hoekse gemeenschap", aldus Van Dam.

Van Dam hoopt en verwacht dat de Rotterdamse wethouder Robert Simons ook met financiële middelen komt om het beloofde toeristisch perspectief in Hoek van Holland vorm te geven.

Het recreatieoord is opgericht omdat de gemeente Rotterdam het vrij kamperen begin vorige eeuw in Hoek van Holland had verboden. In 2021 heeft het park de oorkonde ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ ontvangen en is het een onderdeel van het Canon van Nederland. In september vorig jaar bereikte het Hoekse vakantiepark een mijlpaal met de oprichting van Coöperatie ONS-Recreatieoord.