Archief
WOS

WOS

Dirk van den Burgweg: 'Er kwam een vrachtauto aan en weg was het hondje'

Kinderen en honden die vanuit de Hoekse Bosjes zomaar de Dirk van den Burgweg oversteken om vervolgens bijna aangereden te worden. Hans Tupker ziet het vanuit zijn tuin hier vaak bijna fout gaan en wil daarom dat de gemeente dit punt veiliger maakt.

De komende weken duikt de WOS in gevaarlijke wegen in de regio. Deze week de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland. Een weg waar auto's heel hard rijden, waardoor oversteken vanaf het bos soms erg lastig is.

Volgens Tupker rijden de auto's hier erg hard. Dit maakt het moeilijker om over te steken. Hij ziet vanuit zijn tuin vaak genoeg het een en ander gebeuren: "Enige tijd geleden is er hier een hondje doodgereden, omdat de baas dacht 'steek maar over'. Toen kwam er een vrachtauto aan, en weg was het hondje." Hij is daarom bang dat het hier een keer echt goed misgaat en dat het een keer een kind is dat aangereden wordt.

Hij ziet hier daarom graag een paar aanpassingen. Eerder zijn er al wel snelheidsdrempels aangebracht, maar deze zijn zo laag dat het volgens hem "molshopen" zijn. Hij ziet hier daarom graag "minimaal een zebrapad" komen. Ook zouden de drempels verhoogd moeten worden om de snelheid eruit te halen. Of een flitspaal, want "er wordt hier echt 100 tot 120 kilometer per uur gereden", aldus Tupker.

Tekst gaat verder onder de video.

Oplossingen

Tupker wil dus een zebrapad, maar dat is volgens de gemeente geen oplossing: "Om een zebrapad goed en veilig te laten functioneren, dienen er regelmatig oversteekbewegingen te zijn. Hierdoor zijn automobilisten zich beter bewust van (regelmatig) overstekende voetgangers. Denk hierbij aan een woonwijk of drukke winkelstraat. Daarom zien wij een zebrapad niet als de ideale oplossing." De gemeente denkt dus dat er hier niet genoeg mensen oversteken om een zebrapad te laten werken. Toch ziet 'Rotterdam' de mogelijkheid om in de buurt van dit paadje een oversteek te maken: "We zien kans om de oversteek te verleggen, zodat deze in het verlengde van het bestaande voetpad langs de Kerkhofweg komt te liggen."

Tekst gaat verder onder de kaart.

Tijden het onderzoek naar deze weg kwam de gemeente ook met een ander punt op deze weg. Toen de WOS vertelde dat oversteken op deze straat soms problemen oplevert, dacht zij in eerste instantie dat het ging over het kruispunt bij de Nieuwlandsedijk. Hier steken fietsers vaak naast het zebrapad over, zonder voorrang te hebben. Om de situatie te verduidelijken brengt de gemeente "op korte termijn haaientanden aan om de voorrangssituatie te verduidelijken."

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

De plaats waar de haaientanden worden aangebracht. Google Maps

De WOS vroeg lezers om meldingen te doen van de 'gevaarlijkste' wegen in de regio. Meer dan 350 mensen stuurden een verkeerssituatie in. De komende weken lichten wij er een aantal uit.

Lees ook de andere artikelen in deze serie

- Woutersweg, 's-Gravenzande
- Maassluiseweg/Oude Veiling, Maasland
- Geestweg, Naaldwijk
- Rotonde Westlandseweg, Maassluis
- Woudselaan, Den Hoorn