Archief
WOS

WOS

Woudselaan: te druk, te krap

De Woudselaan in Den Hoorn is volgens bewoner Chris Müller een krappe sluiproute voor auto's die de drukke A4 proberen te vermijden. Hij ziet hier vaak wandelaars en fietsers die bijna van de weg worden gedrukt.

De komende weken duikt de WOS in gevaarlijke wegen in de regio. Deze week de Woudselaan in Den Hoorn. Een weg die soms erg krap en druk kan zijn. Hierdoor wordt elkaar passeren soms moeilijk.

Deze auto's mogen hier volgens Müller helemaal niet rijden: "Het is bedoeld voor bestemmingsverkeer, voor de bewoners, en voor voetgangers en fietsers, maar het wordt gebruikt als sluiproute door heel veel verkeer." Volgens hem is dit verkeer er niet op berekend dat er fietsers tegemoetkomen. "Mensen die hier niet bekend zijn, willen er zo snel mogelijk overheen. Juist omdat ze niemand willen tegenkomen, dus dan rijden ze met hoge snelheden over de laan en de fietsers moeten dan maar de kant in duiken", aldus Müller. Ook een passant weet aan de WOS te vertellen dat het hier vaak krap is: "Tijdens het hardlopen gebeurt het weleens dat een auto of peloton wielrenners me van de weg af drukt." Maar niet iedereen kan zich daar in vinden: "Ja, het is wel krap, maar auto's die er rijden weten dat, dus ik ben nooit van de weg af gedrukt."

Een andere voorbijganger kaart nog een ander probleem aan: "Het loopt hier best stijl af, dus ik hoorde laatst wel dat er iemand in de sloot was beland." Als iemand dus van de weg wordt gedrukt, is er dus ook maar weinig ruimte in de berm.

Tekst gaat verder onder de video.

Müller wil daarom de drukte bestrijden met een speciaal camerasysteem, dat ook gebruikt wordt in de gemeente Delft. Dit is een systeem dat kentekens detecteert en boetes geeft, wanneer deze geen bestemmingsverkeer zijn. Volgens hem wil Delft dit systeem ook realiseren in Midden-Delfland. Hiervoor moet er echter regelgeving veranderen, want anders gaan de opbrengsten van dit camerasysteem niet naar de gemeente. Wethouder Melanie Oderwald reageert namens de gemeente: "Het heeft onze aandacht en wij bekijken de mogelijkheden om dit snel aan te pakken."

De WOS vroeg lezers om meldingen te doen van de 'gevaarlijkste' wegen in de regio. Meer dan 350 mensen stuurden een verkeerssituatie in. De komende weken lichten wij er een aantal uit.

Lees ook de andere artikelen in deze serie

- Woutersweg, 's-Gravenzande
- Maassluiseweg/Oude Veiling, Maasland
- Geestweg, Naaldwijk
- Rotonde Westlandseweg, Maassluis