Archief
WOS

WOS

'Het maakt niet uit van welke kant je komt, er komt van drie andere kanten verkeer'

Door het verkeer van alle kanten dat ook in allerlei richtingen moet, wordt het kruispunt van de Oude Veiling en de Maassluiseweg als erg gevaarlijk beschouwd. Volgens Karin, die er vaak overheen fietst, kan dit nog wel eens leiden tot gevaarlijke situaties.

De komende weken duikt de WOS in gevaarlijke wegen in de regio. Deze week de kruising van de Oude Veiling en Maassluiseweg, een berucht kruispunt in Maasland dat bekend staat om het grote aantal verkeersdeelnemers dat elkaar kruist.

Karin fietst zelf twee keer per dag over het kruispunt en vindt hem erg onoverzichtelijk. "Het is hier in de ochtend en in de middag ontzettend druk en dan zie je gewoon geen optie om veilig over te steken". Dit komt volgens haar doordat auto's van allerlei kanten komen en ook in veel verschillende richtingen moeten. Iedereen moet op dit punt rekening houden met elkaar, want ze moeten allemaal op elkaar wachten. Dat zij hier nog geen ongeluk heeft gehad, heeft ze volgens haar te danken aan het feit dat ze goed oplet als ze hier fietst. Maar als ze hier met de auto rijdt, merkt ze toch dat andere fietsers minder goed opletten: "Dan zie je wel dat sommige fietsers oversteken, terwijl er nog van alles aankomt."

Als fietser blijkt het oversteken op dit kruispunt dus best lastig te zijn. Hoewel Karin hier nog nooit een ongeluk heeft gehad, geldt dit niet voor iedereen. Een passant vertelt aan de WOS dat hij nu vaak voor het kruispunt al oversteekt en dan een stukje tegen het verkeer in fietst. "Ik ga eerder linksaf, want het is me al eens overkomen dat ik toch besloot bij het kruispunt over te steken. Toen ik bij het tweerichtingsfietspad naar links ging werd ik door een auto geschept."

Artikel gaat verder onder de video.

Oplossingen

In november 2022 besloot de gemeente een wegversmalling aan te brengen op de Maassluiseweg. Iets wat volgens wethouder Frank ten Have hard nodig was: "Er gebeuren nu te veel ongelukken, we denken dat een wegversmalling de auto's zodanig zal afremmen dat er een veiligere situatie ontstaat'. Echter, niet veel later was er bij deze nieuwe versmalling een aanrijding. Na deze aanrijding werd het punt opnieuw ter discussie gesteld. De gemeente meldt daarom aan de WOS: "Wij zijn momenteel druk bezig met het herstructureren van dit kruispunt. Dit is een complexe situatie en we zijn op dit moment druk met het technische onderzoek".

De WOS vroeg lezers om meldingen te doen van de 'gevaarlijkste' wegen in de regio. Meer dan 350 mensen stuurden een verkeerssituatie in. De komende weken lichten wij er een aantal uit.