Archief
Google Streetview

Google Streetview

Versmalling in Maassluiseweg bij oversteek op Midden-Delflandse gedeelte

De gemeente Midden-Delfland wil binnenkort nabij de gemeentegrens op de Maassluiseweg een versmalling aanleggen.

"Deze maatregel zorgt voor een veiliger oversteek voor fietsers en zal een effect hebben op de snelheid van het verkeer", aldus het college van B en W in de beantwoording van vragen van raadslid Frank van Lier (Mijn Partij). Hij had in september de verkeerssituatie bij de Oude Veiling-Maassluiseweg aangekaart.

Genoemde maatregel loopt vooruit op een grootschaliger aanpak met een aanpassing van de rijbaan van de Maassluiseweg en een verplaatsing van de fietsroute in noordelijke richting. In het plan is ook de aanpassing naar een meer fietsveilige oplossing tussen de Koningin Julianaweg en de Kerkweg opgenomen. Ook voor dit traject bestaat het voornemen om de fietsroute aan de noordkant van de Oude Veiling te verplaatsen.

Er wordt al jaren met de gemeente Maassluis overleg gevoerd omtrent de verkeerssituatie bij deze entree van Maasland. Raadslid Van Lier wilde weten wat de stand van zaken is. "Over de verkeersproblematiek rond de Maassluiseweg/Oude Veiling is de afgelopen periode beperkt overleg geweest. De oorzaak hiervan waren verkiezingen, de vorming van nieuwe coalities en de wisseling van de verantwoordelijk portefeuillehouder in Maassluis", aldus het college.

Frank van Lier vertelde op de radio hoe hij denkt over de maatregelen van de gemeente