Archief
WOS

WOS

'Mijn kat werd doodgereden door iemand die veel te hard reed'

Door de begroeing langs de weg en de hoge snelheden wordt de bocht in de Geestweg in Naaldwijk als zeer gevaarlijk ervaren. Auto's rijden vaak hard door de bocht en kunnen door de heg niet goed zien wat er vanaf de andere kant komt.

De komende weken duikt de WOS in gevaarlijke wegen in de regio. Deze week de bocht en kruising van de Geestweg in Naaldwijk. Een punt dat bekend staat om haar onoverzichtelijkheid gecombineerd met hoge snelheden.

Milan de Wijs woont aan deze weg en kan er goed over meepraten: "Mijn kat is in de nacht van Hemelvaart doodgereden door iemand die veel te hard reed en die is uiteindelijk ook doorgereden." Daarom heeft hij een bord gemaakt om mensen te attenderen op hun snelheid. Auto's rijden namelijk vaak erg hard door deze bocht en door de begroeiing aan de binnenkant van de bocht is het tegemoetkomend verkeer vaak slecht zichtbaar. Een wandelaar kan dit bevestigen: "Je kunt ze niet zien aankomen, dus moet je helemaal de kant in om er veilig te kunnen lopen."

Het bord dat Milan de Wijs langs we weg heeft geplaatst WOS

Ook Arend de Zeeuw vindt dit een lastig punt. Hij fietst dagelijks over deze weg en moet dan de bocht om richting de Hoge Geest. "Je moet hier erg op je qui-vive zijn om over te steken", aldus De Zeeuw. Volgens hem komt dit door de begroeiing boven het water die het zicht op het kruispunt flink belemmert. Volgens hem zou daarom deze begroeiing gesnoeid moeten worden om het overzichtelijker te maken.

Artikel gaat verder onder de video

Oplossingen

Er zijn verschillende oplossingen voorgesteld. Een vaak genoemde oplossing is het aanbrengen van verkeersdrempels, iets wat eerder al binnen de gemeente is besproken. Echter ziet de gemeente hier geen oplossing in, omdat hulpdiensten veel gebruik maken van deze weg. De Wijs pleit ervoor om er een dertig kilometer per uur zone van te maken, maar ook dit stuit op bezwaren van de gemeente, omdat dit ook de aanrijtijden van de hulpdiensten niet ten goede komt. Daarom wil de gemeente graag permanente handhaving van de snelheid op deze weg. Het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt echter waar dit zal worden geïmplementeerd, dus het enige wat de gemeente kan en zal doen, is opnieuw het OM verzoeken om hier een flitspaal te plaatsen.

De WOS vroeg lezers om meldingen te doen van de 'gevaarlijkste' wegen in de regio. Meer dan 350 mensen stuurden een verkeerssituatie in. De komende weken lichten wij er een aantal uit.

Lees ook de andere artikelen in deze serie

- Woutersweg, 's-Gravenzande
- Maassluiseweg/Oude Veiling, Maasland