In Maassluis 14 koninklijke onderscheidingen
Burgemeester Edo Haan heeft vandaag 14 inwoners van Maassluis verrast met een koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen.
De burgemeester ging vanmorgen met een bakfiets langs de deuren van de decorandi om hen te verrassen. Zij kregen een uitnodiging om vanmiddag naar de Groote Kerk te komen om daar hun lintje te krijgen.
Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:
Corinda van den Bos-van Eenennaam en Mariëlle Romeo-Moerman, de oprichters van het christelijk kinderkoor Wonderwijs. Sinds de oprichting in 2001 steeg de bekendheid in de kerk snel. Inmiddels is Wonderwijs een begrip, met optredens in het hele land en is het zelfs te zien op de nationale televisie.
Hans Luttikhuis is sinds 1969 lid van voetbalvereniging VDL, waar hij diverse vrijwilligersfuncties vervult. Dat doet hij gemiddeld zo'n 20 uur in de week naast zijn fulltime baan. Hij heet teams welkom, verzorgt het onderhoud van de trainingsmaterialen, wast en vouwt kleding van de selectieteams en is ook scheidsrechter.
Corrie van der Laar-Ham nam in 1978 plaats in de ouderraad van de Paulusschool en organiseerde in die rol diverse activiteiten. Zo neemt de basisschool deel aan allerlei sportwedstrijden in Maassluis. In datzelfde jaar begon ze ook met vrijwilligerswerk binnen de parochie De Goede Herder, waar ze bijvoorbeeld lid werd van diverse koren. Ze leidde onder andere de stuurgroep Liturgie.
Paul van Deventer is sinds begin jaren tachtig vrijwilliger bij tennisvereniging 't Loo in De Lier. Daar is hij momenteel voorzitter van de vertrouwenscommissie. In eigen stad is Van Deventer stadsgids voor de Historische Vereniging Maassluis. Verder is onder zijn leiding de Werkgroep Vrijwillige Zwerfafval Opruimers ontstaan en is hij vrijwilliger bij stichting Het Buitenhof, die begeleide vakantiereizen organiseert voor mensen met een beperking. Van Deventer is verder betrokken bij het Varend Corso Westland en Verpleeghuis DrieMaasHave.
Marja Koster-Klepke en Theo Koster zijn sinds 1989 vrijwilliger bij korfbalvereniging ckc Maassluis. Het echtpaar zorgt er op zaterdag voor dat alles er piekfijn bij ligt: ze zorgen voor broodjes en maken de kantine gereed. Verder helpen ze met de kampen, toernooien en de staat van het complex.
Wouter van Toor begon in 1997 als vrijwilliger van de stichting Christelijk Kampwerk Maassluis, waar hij al snel een voortrekkersrol op zich nam. Inmiddels is hij lid van het stichtingsbestuur en nog altijd de hele kampweek actief. Verder is hij geluidsman bij kinderkoor Wonderwijs en is hij betrokken bij basisschool De Regenboog.
Hugo van der Hoest is sinds de oprichting in 2005 betrokken bij de Senioren Computerclub Koningshof. Deze vereniging heeft als doel de kennis en het gebruik van computers en computerprogramma's bij ouderen te bevorderen. Tijdens de coronaperiode maakte hij ook een nieuwsbrief. Van der Hoest is verder betrokken bij bewonersvereniging Uilenstaete.
Arie Uiterdijk is als vrijwilliger bemanningslid van stoomsleper de Furie en betrokken bij allerlei activiteiten aan boord. Als hoofdstoker is hij verantwoordelijk voor het op stoom brengen van het schip. Verder verzorgt hij rondleidingen.
Loek Molmans was jarenlang werkzaam in de maritieme sector en is inmiddels al vrijwilliger actief bij het Zeekadettenkorps als bestuurslid. Verder was hij sinds 2010 raadslid voor achtereenvolgens Maassluis Belang, fractie Van den Hoek en van Forum voor Maassluis. Van 2010 tot 2016 was hij ook voorzitter van EHBO Maassluis.
John Dolstra deed en doet tal van vrijwillige activiteiten, bijvoorbeeld bij de kerkelijke adviesraad, postduivenvereniging De Snelheid en Stichting Derde Hulp. Sinds 2010 is hij ook politiek actief binnen de ChristenUnie in Maassluis, eerst als steunraadslid en daarna als raadslid. De afgelopen raadsperiode was hij de raadsnestor.
Hans van Vliet is sinds eind vorige eeuw actief binnen het landelijk instituut voor Doven in Sint-Michielsgestel, tegenwoordig Koninklijke Kentalis. Hij is kartrekker van een ouderinitiatief, waarbij zogenoemde fasehuizen worden gerealiseerd voor doofblinde jongeren, die daar zelfstandig kunnen wonen. In eigen stad is Van Vliet betrokken bij de Immanuelkerk en de Stichting 400 jaar Maassluis.
Koos Vaissier begon in 1955, op 9-jarige leeftijd, als vrijwilliger bij de katholieke kerk. Eerst als misdienaar en later als acoliet. Zo'n 45 jaar lang was hij lector bij de Petrus en Pauluskerk. Vaissier werkte als ambtenaar bij de gemeente Maassluis en was tot ver na zijn pensionering actief als gemeentearchivaris.
Erik van der Meijs kreeg zijn lintje vanmorgen in de gemeente Midden-Delfland, omdat hij zich heeft ingezet voor scouting Maasland.