Archief

In het OchtendMagazine: Ook Midden-Delfland is klaar voor het Corso en Westlandse maatjes gezocht

In het OchtendMagazine spraken we met Samantha. Tijdens haar vakantie werd er thuis ingebroken. Ook blikten we vooruit op het Varend Corso en we bespraken de gevolgen van de brand bij Shell voor tuinders.

Westlandse maatjes, pianisten en 'wegwijshulpen' gezocht

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke week licht Wouter er drie toe. Deze week is hij op zoek naar Westlandse maatjes die er willen zijn voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Ook zoekt hij een pianist voor Vitis Revalidatie en vrijwilliger voor het frontoffice van het Buurtinformatiepunt. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl.





Ook in Midden-Delfland worden prachtige boten voor het Varend Corso gemaakt!


Vrijdag, zaterdag en zondag wordt het Varend Corso gehouden, met ook verschillende deelnemers uit Midden-Delfland. De boten liggen er al prachtig bij. Gemma van Winden-Tetteroo vertelt er enthousiast over. WOS Radio en WOS TV doen komend weekend uitgebreid verslag van het Corso.

Tuinders gedupeerd door brand Shell

Zo'n 600 tuinders in Westland en omgeving zitten met de handen in het haar. Hun productie komt in gevaar door de brand bij Shell in Pernis van afgelopen zaterdag. Shell levert normaal gesproken CO2 aan het OCAP-netwerk, maar dat ligt door de brand nu stil. Tuinders zijn op hun beurt afhankelijk van dat netwerk, omdat CO2 noodzakelijk is om hun groenten en bloemen te laten groeien. Wij spraken een tuinder en de directeur van OCAP.



Nachtmerrie: Tijdens je vakantie wordt er ingebroken. Het overkwam Samantha

Een brutale inbraak afgelopen weekend aan de Arie Tukstraat in Ter Heijde. Samantha was met haar kinderen op vakantie in Griekenland, toen het noodlot toesloeg. De inbrekers maakten er een grote bende van. Alles trekken ze open of keren ze om. Waarschijnlijk breken de inbrekers tussen 15.00 en de volgende ochtend 11.00 uur in. Wij spraken Samantha.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Als het aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) ligt, kunnen bezoekers van festivals niet meer dan twee drankjes tegelijkertijd bestellen. Dit moet er volgens STAP toe leiden dat er minder alcoholhoudende drankjes voor minderjarigen worden geschonken. Goed idee?