Archief

Culturele prijzen Maassluis voor Vink en Booister

Aan Ineke Vink en aan Bas Booister is donderdagavond een Culturele Prijs Maassluis uitgereikt door burgemeester Edo Haan. Dat gebeurde in Theater Koningshof tijdens een bijeenkomst van de Historische Vereniging Maassluis.

Journalist Bas Booister genoot de primeur van de onlangs ingestelde Culturele Jongeren Prijs Maassluis. Deze door de Culturele Raad Maassluis toegekende prijs ontving hij als blijk van grote waardering voor de in productie zijnde filmserie met de titel 'De strijd van Maassluis'.

Aan Ineke Vink werd de al langer bestaande Culturele Prijs Maassluis uitgereikt voor haar grote inzet voor de Maassluise historie.

Jongerenprijs

De nieuwe Culturele Jongeren Prijs Maassluis is bedoeld ter stimulering van jongeren die talent hebben in kunst en/of cultuur. Het kan gaan om een individu of groep mensen die woonachtig is/zijn in Maassluis of een directe binding hebben met deze stad.

De nieuwe prijs is bedoeld voor jongeren tot 27 jaar. Het gaat om een geldbedrag van 300 euro met een oorkonde en is bedoeld om "het talent een ruggensteuntje te geven om zich verder te bekwamen".

Categorieen:
Maassluis Cultuur