Archief

Leeftijd opname alcoholpoli stijgt

Op de alcoholpoli in Delft worden geen kinderen meer opgenomen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar.

Dat vertelde dokter Nico van der Lely dinsdagavond tijdens een bijeenkomst over alcoholmisbruik onder jongeren bij v.v. Lyra in De Lier.

"De gemiddelde leeftijd van kinderen die opgenomen worden, die stijgt. En dat is alleen maar goed, omdat de hersenontwikkeling verder is", zo vertelde hij. Ook het aantal ouders dat het drinken van alcohol onder de 18 jaar afkeurt, is gestegen: van 20 procent in 2015 naar 60 tot 70 procent nu.



Grote zorgen

Toch zijn er nog genoeg zorgen. Populair onder jongeren is het drankje Goldstrike waarin 50 procent alcohol zit. Ook wodka en rum staat in de top 3. Hij ziet op zijn alcoholpoli regelmatig jongeren die deze drank in grote mate hebben genuttigd.

Er waren zo'n 45 belangstellenden op deze avond afgekomen. Bestuursleden, ouders, maar ook vrijwilligers die op zaterdag bardienst doen. De avond, die mede georganiseerd werd door NOC*NSF, leverde ook tips op voor sportverenigingen.

Tips

Enkele adviezen waren om later op de middag te beginnen met het schenken van alcoholhoudende drank. Dit als voorbeeld aan kinderen. Ook is het van belang te zorgen voor goede instructies aan het vrijwillige barpersoneel. Verder moet de gemeente een duit in het zakje doen. Goed beleid moet gecompenseerd worden, aldus de overkoepelende sportorganisatie.

Categorieen:
De Lier Algemeen