Archief
Arnaud Roelofsz

Arnaud Roelofsz

Van der Tak ambassadeur Varend Corso: 'Wil deuren openen'

Oud-burgemeester van Westland Sjaak van der Tak heeft een nieuwe nevenactiviteit. Tijdens de startbijeenkomst van het Varend Corso 2024 onthulde hij donderdagavond dat hij ambassadeur wordt van het botenevenement.

Van der Tak wil het Varend Corso helpen verder te groeien. "Een ambassadeur is er om betrekkingen met mensen aan te gaan. Nieuwe sponsoren, dorpskernen die zijn afgehaakt, wie weet zelfs het Koningshuis. Ik wil deuren openen voor het corso. De organisatie staat nog voor een grote uitdaging, qua sponsoring en deelnemers en daar wil ik graag aan meewerken", zei hij.
De Honselersdijker zit al vol plannen. "Ik ga zeker veertig bedrijven bellen. Kubo, Certhon, Beekenkamp, ze kunnen allemaal een telefoontje verwachten. In Midden-Delfland staat ook al een afspraak, want die kernen moeten wat mij betreft ook weer meevaren."

Van een rol als bestuurslid wil de oud-burgemeester overigens niets weten. "Absoluut niet. Ik ben een startende pensionado en ik wil vooral leuke dingen doen." Van der Tak (67) stopte eind 2023 als voorzitter van LTO Nederland. Hij gaf eerder bij de WOS aan nu te willen genieten van zijn kleinkinderen.

De 25ste editie van het Varend Corso wordt gehouden op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. Tijdens deze jubileumeditie trekken de corsoboten ook weer door De Lier, de plaats waar het in 1998 allemaal begon.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland