Archief
WOS

WOS

14 lintjes opgespeld in Midden-Delfland

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland heeft dertien inwoners van Midden-Delfland en één Maassluizer koninklijk onderscheiden.

Dat gebeurde in het kader van de jaarlijkse lintjesregen, die werd gehouden in de Oude Kerk in Maasland. Twee personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, twaalf kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau zijn benoemd:
Jan van den Berg uit Schipluiden. Hij was jarenlang voorzitter van LTO Noord Delflands Groen en vervult nu de functie van penningmeester. Van den Berg is tevens voorzitter van ijsclub Vlietland. De Schipluidenaar is verder algemeen bestuurslid van het Hoogheemraadschap van Delfland en medeoprichter en initiatiefnemer van de pluktuin aan de Rijksstraatweg.

John Kleijweg uit Den Hoorn is bekend van zijn inzet voor de weidevogels in onze regio. Dat doet hij namens de Vogelwerkgroep Midden-Delfland. Hij is daarnaast betrokken bij voetbalvereniging SV Den Hoorn en de stichting DNA Den Hoorn, die de verhalen van het dorp weer tot leven wil brengen.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:
Eilke de Boer uit Schipluiden. Hij zet zich in voor VV Schipluiden als scheidsrechter, trainer en bestuurslid. Is actief als ouderling, diaken, kerkvoogd en voorzanger bij de Protestantse Gemeente Schipluiden en is ook voorzitter van Visvereniging 't Voertje.

Andries Bongaards uit Maasland. Is bestuurlijk actief voor korfbalclub ODO en de Volkstuinvereniging Maasland. Verder is hij ouderling bij de Protestants Christelijke Gemeente Maasland en helpt hij leden van vakbond CNV en van de Protestants Christelijke Ouderen Bond Maasland bij de belastingaangifte.

Jeanne Bouwmeester Koole uit Den Hoorn. Is actief als organiste bij kerken in Schipluiden en omgeving.

Hans van Buuren uit Maasland. Is bestuurlijk actief voor de Knotwerkgroep Midden-Delfland en de Historische Vereniging Maasland.

Aad van den Enden uit Schipluiden. Vervulde diverse bestuursfuncties bij de Mariaschool en zet zich als vrijwilliger in voor de R.K. Parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion.

Margit van den Enden-Vieveen uit Schipluiden. Zet zich in voor Amnesty International Schipluiden, de R.K. Parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion, bibliotheek De Plataan en stichting Welzijn Midden-Delfland. Is daarnaast (bestuurlijk) actief voor muziekvereniging St. Cecilia in Schipluiden.

Tonnie Kuipers-Gerritse uit Den Hoorn. Kan bijna niet los worden gezien van handbalvereniging Dios, waar zij diverse taken vervult. Zo is of was ze trainer, wedstrijdsecretaris en commissielid.

Ellen Snethlage-Barnard uit Den Hoorn was sinds 2006 als raadslid in Midden-Delfland, in eerste instantie bij Mijn Partij. Na haar vertrek in 2017, vormde ze eerst de Fractie Snethlage, daarna stapte ze over naar de PvdA. Die partij keerde na de afgelopen verkiezingen niet terug in de raad.

Annie Visser-Doorn uit Schipluiden. Is bestuurlijk actief bij de gymnastiekvereniging in haar woonplaats en vervulde diverse rollen bij de KPN Kerk Schipluiden.

Lia de Vos-van de Kreeke uit Maasland. Zet zich in voor de Protestantse Gemeente Maasland, onder andere als wijkdame en coördinator van de bloemendienst. Is tevens gastvrouw namens de Stichting Welzijn Ouderen Midden-Delfland.

Thérèse Zwaard-Hakbijl uit Maasland. Is bestuurlijk actief voor Groei & Bloei, afdeling Waterweg Noord, Museum de Schilpen en de Historische Vereniging Maasland.

Erik van der Meijs uit Maassluis. Krijgt een lintje in Midden-Delfland omdat hij zich al jaren inzet voor de scoutingvereniging in Maasland: van 2008 tot 2021 was hij voorzitter. Onder zijn leiding werd onder andere het nieuwe verenigingsgebouw gerealiseerd.