Archief

Hans van den Broek geridderd

In aanwezigheid van onder anderen minister-president Rutte, heeft Wateringer Hans van den Broek zondagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Van der Tak mocht hem de versierselen uitreiken die behoren bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van den Broek kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als vrijwilliger bij de politieke partij VVD. In de laatste twaalf jaar is hij daar lid van de Permanente Scoutingscommissie. Van den Broek adviseert het hoofdbestuur over kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor de Eerste- en de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Hij wordt bij de partij gezien als een spin in het web als het gaat over talent-management, opleiding en training.

Daarnaast zet hij zich sinds 2005 in voor de Historische Druivenkwekerij De Sonnehoeck en als ambassadeur van Dario Fo. Vóór 1990 was Van den Broek al actief als lid van de werkgroep Jongerenviering van de RK Bartholomeusparochie in Poeldijk en als lid van het schoolbestuur van de Sint Willibrordus Vereniging.