Michels, Bronswijk en Leers herbegraven op de Grebbeberg
Op Ereveld Grebbeberg in Rhenen zijn drie militairen herbegraven. Twee van hen lagen eerder begraven op het Rooms-Katholieke kerkhof aan de Dijkweg in Naaldwijk.
Het gaat om Eduard Michels en Johannes Bronswijk. Zij zijn naar Rhenen overgebracht, omdat de begraafplaats in Naaldwijk mogelijk geruimd wordt. Ferdinand Leers uit Purmerend is de derde militair die op Ereveld Grebberg is herbegraven. De soldaten dienden bij de regimenten Grenadiers en Jagers.
Eduard Michels
Eduard Michels (geboren 4 april 1919 in Amsterdam) was automonteur. Op 10 mei 1940 maakte hij als dienstplichtige deel uit van de 48e Compagnie Pantserafweergeschut. Michels was daar motorrijder. Hij ging op patrouille toen zijn commandant om vrijwilligers vroeg. Tijdens deze verkenning reed de sectie bij café De Pet in Heenweg in een hinderlaag van Duitse parachutisten. Hierbij sneuvelde Michels. Eduard Michels was de neef van oud-bondscoach Rinus Michels.
Johannes Bronswijk
Johannes Bronswijk (geboren 28 juni 1920 in Naaldwijk) was tuinder. In oktober 1939 kwam hij als dienstplichtige bij het Regiment Jagers. Op 10 mei 1940 sneuvelde Bronswijk in de vroege ochtend, tijdens de felle gevechten met Duitse luchtlandingseenheden op het vliegveld Waalhaven bij Rotterdam.
Ferdinand Leers
Ferdinand Leers (geboren 10 juli 1919 in Purmerend) werd in augustus 1939 als dienstplichtige ingedeeld bij het Regiment Jagers. In mei 1940 werd hij door de Duitsers gevangen genomen, maar kwam een maand later vrij. Eind april 1943 moest Leers, opnieuw als krijgsgevangene, werken in de Duitse industrie. Naarmate de oorlog vorderde werden de omstandigheden in de krijgsgevangenenkampen slechter. Op 11 februari 1945 bezweek Leers in het Duitse Aschersleben door ziekte.