Archief
still persconferentie op NPO1

still persconferentie op NPO1

Evenementen met meer dan honderd bezoekers afgelast

Evenementen in Nederland met meer dan honderd bezoekers gaan niet door. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) gezegd op een ingelaste persconferentie. Ook worden tot het einde van de maand alle sportwedstrijden afgelast. Dit alles om de uitbraak van het coronavirus in Nederland zoveel mogelijk in te dammen.

Het kabinet roept iedereen op met verkoudheid of andere luchtwegklachten thuis te blijven en contact met andere te mijden. Verder vraagt premier Rutte mensen zoveel mogelijk thuis te werken en zo min mogelijk ouderen te bezoeken. De maatregelen gelden minimaal tot 31 maart.Het kabinet adviseert universiteiten en hogescholen om grootschalige hoorcolleges online aan te bieden. Voor basis- en middelbare scholen gelden geen beperkingen. Volgens premier Rutte zijn hier weinig buitenlandse contacten en jongeren zijn niet de grootste risicogroep. Daarnaast zou het sluiten van scholen een grote wissel trekken op ouders, die niet naar het werk zouden kunnen omdat zij hun kinderen op moeten vangen. Het risico van het sluiten van de scholen zou te groot zijn om deze maatregel te nemen.

Actuele situatie

In de regio Haaglanden waren donderdagmiddag nog 15 mensen besmet met het coronavirus. Drie eerdere patiënten zijn inmiddels volledig hersteld. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en in Hoek van Holland is het virus nog niet opgedoken.

Bekijk hier het overzicht van afgelaste evenementen in onze regio.