Archief

Annulering Kom in de Kas: 'dit is een domper, hoor'

Voorzitter Ted van Luijk van Kom in de Kas Westland is erg teleurgesteld over het schrappen van het tuinbouwevenement. Vanwege de uitbraak van het coronavirus mogen alle evenementen met meer dan honderd bezoekers niet meer doorgaan.

Woensdagavond zijn de besturen van het landelijke evenement bijgepraat. "Kom in de Kas is een gezond evenement, dan wil je niet geassocieerd worden met het coronavirus", vertelt Van Luijk op WOS Radio. In onze regio zou Kom in de Kas gehouden worden aan de Hoefweg en Oudecampsweg in De Lier.

Tuinders hebben begrip voor de maatregel, er klonk zelfs applaus vanuit de zaal, weet Van Luijk. "Maar dit is wel een domper hoor. De voorbereidingen begonnen al in augustus. Het evenement verplaatsen naar later dit jaar is geen optie, omdat de organisatie te veel afhankelijk is van vrijwilligers.

De eerstvolgende editie is dus volgend jaar, wederom aan de Hoefweg en de Oudecampsweg. De data zijn ook al bekend: "10 en 11 april 2021, want het weekend daarvoor is het Pasen", besluit Van Luijk.

Categorieen:
De Lier Westland Cultuur