Archief
Signbiblio

Signbiblio

Deze activiteiten zijn afgelast in verband met het coronavirus

Het kabinet heeft donderdag maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mogen alle evenementen met meer dan honderd bezoekers niet meer doorgaan. Dit heeft ook gevolgen voor activiteiten in onze regio. Een overzicht:

Evenementen van meer dan 100 mensen afgeblazen

Alle (sport)evenementen waar meer dan 100 mensen op afkomen worden tot en met 31 maart geschrapt. Onder meer de Ruitenburg Halve Westland in Naaldwijk en de spinningmarathon voor Team Westland in de Wielepet in Monster vallen daaronder. Ook voorstellingen in theaters in onze regio, De Naald en Koningshof, waar meer dan 100 mensen komen, gaan niet door. Dat geldt ook voor The Psalm Project in De Kiem in 's-Gravenzande op zondag 15 maart.



Alle (amateur)sportwedstrijden en -evenementen als de Westland Halve Marathon zijn eveneens afgelast, net als geplande open dagen zoals bij LTC Naaldwijk en TC Hodenpijl in Den Hoorn.

Kleinere evenementen

Ook kleinere evenementen als het Historisch Café in 's-Gravenzande op 18 maart, de opening van de expositie 'Oranje Comité al 100 jaar voor heel De Lier' en de Cursusmarkt sterk in je werk die volgende week in Naaldwijk zou worden georganiseerd door Kasgroeit zijn inmiddels afgelast of verplaatst. Ook de jaarlijkse toneeluitvoeringen van St.Cecilia De Lier gaan niet door en dat geldt ook voor de opvoering van de Musical de Druiventrap op vrijdag 20 maart in de St Andreaskerk in Kwintsheul. De organisatie van de Westlandse Slagwerkdag op zondag 22 maart heeft besloten om het evenement te verplaatsen. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Kerkdiensten

De Protestantse en Katholieke kerken in onze regio hebben de kerkdiensten voor de komende drie weken afgelast. Inloophuis Carma in Naaldwijk, de ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, schort tijdelijk alle activiteiten op.

Dorpshuizen en kantines dicht

Sportverenigingen in de hele regio hebben hun kantines tot nader orde gesloten en ook dorpshuizen als Het Vrondel in Ter Heijde blijven voorlopig dicht. Wie zin had om te sjoelen of klaverjassen kan dat beter in besloten kring thuis doen.

Westlands Museum dicht

Het Westlands Museum in Honselersdijk is per direct dicht. Ook alle groepsbezoeken worden gecanceld; rondleidingen en feestjes gaan niet door.

Bijeenkomsten WestlandHart geschrapt (16 t/m 20 maart)

Alle bijeenkomsten en workshops in het kader van de week van WestlandHart zijn volgende week afgelast. Ook de uitreiking zelf, die op donderdag 19 maart zou plaatsvinden in café De 3 Winckels in Naaldwijk, gaat niet door.



Afgelasting Historisch Café Poeldijk (19 maart)

Vanwege het coronavirus gaat de avond over Westlandse Bedevaarten in het Historisch café Poeldijk op donderdagavond 19 maart niet door.

Streep door Maaslandse Vogelmarkt (21 maart)

De ledenavond en de vogelmarkt gaan deze maand niet door. Onderzocht wordt of een en ander in april kan.

Kom in de Kas afgeblazen (4/5 april)

Helaas voor liefhebbers van de glastuinbouw, Kom in de Kas gaat op 4 en 5 april niet door. In onze regio zou Kom in de Kas plaatsvinden aan de Hoefweg en Oudecampsweg in De Lier. Er werden daar ruim 30.000 bezoekers verwacht.

Geen Rock 'n Roll party (18 april)

De Rock 'n Roll party in de Binnenhof in Naaldwijk is afgelast. Organisator Cultuurverbinders zet ook een streep door het geplande huiskamerfestival Westland in Wateringen van 9 mei gaat niet door.

Geen Kenia-reis voor ISW-leerlingen

De geplande reis naar Kenia gaat voor een aantal leerlingen van scholenkoepel ISW is afgeblazen. De leerlingen zouden in het Afrikaanse land een aantal projecten van het Girls Empowerment Foundation bezoeken.

Kopen Op Afstand bij FloraHolland

Kopers van bloemen en planten bij bloemenveiling Royal FloraHolland wordt aangeraden niet naar de veiling te komen, maar om over te schakelen op Kopen Op Afstand. Meer info hierover is te vinden op de website van de bloemenveiling.

Sleepvaartmuseum dicht

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, is het Nationaal Sleepvaart Museum tot eind maart gesloten.

Raad Midden-Delfland

In Midden-Delfland gaat de komende weken alleen de raadsvergadering van 24 maart door. Maximaal 20 personen kunnen op de publieke tribune plaatsnemen. De raadsinformatiebijeenkomsten en werkbezoeken zijn geannuleerd.

Historisch spreekuur 4 april afgelast

Het historisch spreekuur van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul van zaterdag 4 april in de Hofboerderij is afgelast. "Het spreekuur is een evenement dat vaak zo'n 15 tot 20 bezoekers trekt", zegt voorzitter Chris Batist, "maar het zijn vaak oudere mensen die bij ons langskomen en wij nemen onze verantwoordelijkheid om hen, maar ook om onze vrijwilligers te beschermen."

Schoolvoetbaltoernooi geannuleerd (15/22 april)

Het Westlands Schoolvoetbaltoernooi is geannuleerd. Dat is besloten in samenspraak met de verenigingen die de wedstrijden op 15 en 22 april zouden organiseren. Uitstellen bleek geen optie.

Optreden Westlands Mannenkoor afgezegd (18 april)

Het Westlands Mannekoor repeteert tot en met eind maart niet. Ook het Lenteconcert op zondag 18 april in De Veiling gaat niet door. Mensen met toegangskaarten krijgen hun geld terug.