Archief

Lierenaar met coronavirus in ziekenhuis

Een man van in de zeventig uit De Lier is eerder deze week met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. De patiënt ligt in een isolatiekamer. De gemeente Westland en GGD Haaglanden houden het uit privacyoverwegingen op een inwoner van Westland. Volgens meerdere bronnen is de man er slecht aan toe, maar dat kunnen de gemeente en de GGD niet bevestigen.

De teller van het aantal corona-besmettingen in onze regio komt hiermee op twee. Eerder vandaag maakte GGD Rotterdam-Rijnmond bekend dat een inwoner van Maassluis positief is getest op het coronavirus. Deze patiënt bevindt zich in thuisisolatie. Verder is er sprake van een vermoeden van het coronavirus bij een leerling van middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk.Landelijk is het aantal besmettingen zaterdag toegenomen met 155 tot 959 positief geteste personen. In totaal zijn er nu 12 Nederlandse doden te betreuren. Het aantal nieuwe positieve testen ligt minder hoog dan vrijdag, omdat het testbeleid is aangepast, zo geeft het RIVM als verklaring op. Sinds afgelopen donderdag worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten.

Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid donderdag mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is volgens het RIVM nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien.