Archief
WOS

WOS

Alle scholen blijven dicht

Alle scholen in Nederland blijven tot zeker maandag 6 april dicht. Dat heeft het kabinet zondag besloten. Ook alle drink- en eetgelegenheden in het land moeten per direct dicht. Met de regeling wil de overheid meer grip krijgen op de coronacrisis. Het besluit komt voort uit spoedoverleg eerder vandaag.

Eerder vandaag hebben Westlandse scholenkoepels overleg gehad met de gemeente Westland. Daar was ook een vertegenwoordiger van de kinderopvangorganisaties bij. Wat dat overleg precies heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

Nederland was nog een van de weinige landen in Europa waar scholen open bleven. Eerder dit weekend riep de Federatie Medisch Specialisten (FMS) het kabinet al op om de scholen te sluiten. Volgens deze koepelorganisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen. Ook ontstond veel maatschappelijke druk om scholen niet meer open te houden.Ziektebeeld zondagmiddag


In Nederland zijn tot nu toe 20 doden te betreuren door het coronavirus. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. Sinds zaterdag zijn 176 nieuwe mensen positief getest op het coronavirussen, waarmee het totale aantal op 1.135 besmettingen komt te liggen.

In onze regio (Westland, Midden-Delfland, Maassluis) is nu sprake van twee besmettingen: een patiënt in Maassluis en een patiënt in De Lier. Verder is er sprake van een vermoeden van het coronavirus bij een leerling van middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk. Van Hoek van Holland, onderdeel van de gemeente Rotterdam, zijn geen cijfers bekend. In de gemeente Rotterdam ligt het aantal besmettingen zondagmiddag op 33. Hierbij is één persoon opgeteld die momenteel verblijft in een andere regio, maar in de gemeente Rotterdam woont.