Archief

'Hamsteren is écht niet nodig'

In een aantal supermarkten in Westland (De Lier, 's-Gravenzande en Naaldwijk) zijn donderdagavond door hamstergedrag lege schappen ontstaan. Houdbare producten zoals pasta's, rijst en groenteconserven zijn erg populair, maar ook op wc-papier is een run ontstaan. Toch is hamsteren niet nodig, benadrukt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Donderdagmiddag kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan tegen de verspreiding van het coronavirus. Na deze persconferentie was een toenemende vraag op bepaalde producten in supermarkten te zien. Maar de schappen worden snel aangevuld, meldt het CBL. De distributiecentra liggen vol en supermarkten kunnen goed overweg met piekvragen.

Wel roept het CBL op om niet meer met contant geld te betalen, maar om te pinnen. "Bij contant betalen komen klant en kassamedewerker vaak met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst", aldus het CBL.

Actuele situatie

Evenementen in Nederland met meer dan honderd bezoekers gaan tot eind deze maand niet door. Ook worden tot en met 31 maart alle sportwedstrijden afgelast. Het kabinet roept iedereen op met verkoudheid of andere luchtwegklachten thuis te blijven en contact met andere te mijden. Verder vraagt premier Rutte mensen zoveel mogelijk thuis te werken en zo min mogelijk ouderen te bezoeken.

In de regio Haaglanden waren donderdagmiddag nog 15 mensen besmet met het coronavirus. Drie eerdere patiënten zijn inmiddels volledig hersteld. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en in Hoek van Holland is het virus nog niet opgedoken.

Bekijk hier het overzicht van afgelaste evenementen in onze regio.