Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Uitgeprocedeerde asielzoekers komen naar Wateringen'

Onder de 275 vluchtelingen die mogelijk naar Wateringen komen, bevinden zich 100 uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat heeft LPF Westland begrepen uit gesprekken met ondernemers in Wateringen. Ook GemeenteBelang Westland (GBW) was aanwezig bij de gesprekken. Het college van B en W bestrijdt het genoemde aantal.

De LPF is zeer verbaasd dat de raadsfracties niet over deze informatie beschikken. De partij gaat op korte termijn vragen stellen over de zaak. "De opvang van vluchtelingen leidt overal in het land al tot problemen maar de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers is vragen om narigheid", stelt de fractie. Bij B en W is het genoemde aantal niet bekend. "Wij zijn nog in gesprek met het COA over de samenstelling van de groep", aldus een woordvoerster.

Verblijfsvergunning

Het college van Westland liet dinsdag weten dat in de groep vluchtelingen alleenstaande mannen, vrouwen en gezinnen zitten. Het zou gaan om een mix van vluchtelingen zonder en vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De hoteleigenaar heeft met het COA afspraken gemaakt over opvang.

De gemeenteraad van Westland vergadert dinsdag 16 februari over de mogelijke komst van 275 vluchtelingen naar het hotel aan de De Lierseweg in Wateringen. GBW liet vrijdag weten tegen het plan te zijn. LPF Westland is ook tegen. Progressief Westland heeft veel vragen.

Tegenstanders

Een Facebookpagina tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Westland heeft inmiddels 2.225 likes opgeleverd. 190 van deze sympathisanten hebben op de pagina aangegeven op de avond van de vergadering te protesteren tegen de mogelijke komst van de groep vluchtelingen.