WOS
Archief

Fred van der Ende

Bij Progressief Westland gemengde gevoelens over opvangplan

De gemeenteraadsfractie van Progressief Westland heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de mogelijke komst van 275 asielzoekers naar Wateringen. "Dit is een particulier initiatief, dat ik van harte toejuich. Maar daarmee is de gemeente haar toezegging niet nagekomen", stelt raadslid Linda Strijker.

De opvang zal plaatsvinden in het hotel voor arbeidsmigranten aan de De Lierseweg in Wateringen. Dat er ondernemers in Westland zijn die in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ervoor zorgen dat vluchtelingen een tijdelijk onderkomen hebben, is een goede zaak, vindt Strijker. "Nu wordt dit initiatief gebracht alsof het hier inspanning van de gemeente betreft, terwijl dat helemaal niet het geval is", zegt zij.

"Hoe zit het met de leegstaande gebouwen van de gemeente, de braakliggende terreinen? Heeft het college ├╝berhaupt wel over mogelijkheden gesproken met het COA? Of wordt hier andermans goedheid gebruikt om het verzoek van een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad weg te wuiven?", vraagt Strijker zich af.

Dit alles neemt niet weg dat Progressief Westland blij is met elk initiatief waarmee vluchtelingen geholpen zijn. "Ook zijn we blij met de plannen die het college heeft op het gebied van integratie en onderwijs", aldus Strijker."Niet kleinschalig"


LPF Westland heeft afwijzend gereageerd op het plan. "Uiteraard gaan wij hier niet mee akkoord. Heeft niets met maatschappelijke verantwoordelijkheid te maken", aldus de partij via Twitter. Verder valt LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer over het gebruik van het woord 'kleinschalig' in de bekendmaking van de gemeente. "Je kan het noemen hoe je het wil", stelt Van der Meer, "maar 275 is niet kleinschalig".