WOS
Archief

Dennis van Schie

Geen uitgeprocedeerde asielzoekers naar Polenhotel

Er komen geen uitgeprocedeerde asielzoekers naar het Polenhotel in Wateringen. Dat schrijft wethouder Mohammed el Mokaddem aan de gemeenteraad van Westland. "Iedereen die in Wateringen wordt geplaatst, zit in de procedure om al dan niet een status te verkrijgen of heeft al een status en wacht op een reguliere woning," aldus El Mokkadem.

De wethouder zegt er bij, dat het denkbaar is dat asielzoekers die in het hotel in Wateringen verblijven, uitgeprocedeerd raken. Maar die worden dan door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) uitgezet en moeten zo snel mogelijk de opvang in Wateringen verlaten.

Met deze brief gaat de wethouder in op het eerder door LPF genoemde aantal van honderd uitgeprocedeerde asielzoekers en de onrust die daarna is ontstaan. Daar is volgens El Mokaddem dus niets van waar.

Aanvulling woensdagavond 10 februari 23.30 uur:

In een reactie via Twitter stelt LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer: "Was wel de planning! Eerst was men zogenaamd nog 'in onderhandeling' en nu is het niet waar... Komen we op terug in de raad!"