Archief

Rodenburg blijft toch burgemeester Midden-Delfland

Arnoud Rodenburg zal ook de komende zes jaar burgemeester van Midden-Delfland zijn. Dat is het resultaat van een gesprek donderdagmiddag van de gemeenteraad bij de commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Rodenburg meldde 's avonds kort na 20.00 uur op zijn Facebookpagina: "Lieve mensen, heel veel dank aan u allemaal voor de overweldigende steun. Door uw en jullie support voel ik me gesterkt om er weer 6 jaar volop tegenaan te gaan."

Daarmee kwam circa 48 uur na de 'donderslag bij heldere hemel' een einde aan periode van een ongekende twijfel onder de bevolking in Midden-Delfland. Er blijven nog vele vragen onbeantwoord over hoe het heeft kunnen gebeuren, dat volkomen onverwacht een meerderheid van de gemeenteraad bij een geheime stemming 'neen' zei tegen een verlenging.

De gemeenteraad heeft niet het laatste woord bij een herbenoeming. Het is uiteindelijk de commissaris van de Koning, die een advies uitbrengt aan de minister van Binnenlandse Zaken. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Koning Willem-Alexander.