Archief

'Arnoud Rodenburg, de enige gekozen burgemeester van Nederland', vindt actiegroep

De steunpagina 'Arnoud Rodenburg, onze Burgemeester, moet blijven' op Facebook is een doorslaand succes gebleken. De speciale website kon deze week ruim 2.200 likes noteren. De pagina werd opgezet nadat de gemeenteraad van Midden-Delfland in eerste instantie de burgemeester wegstemde.

Uiteindelijk kwam de raad terug op haar beslissing, nadat zij bij de Commissaris van de Koning moest verschijnen. De initiatiefnemers van de Facebookpagina hebben afgelopen weekend ruim 3.000 steunbetuigingen afgeleverd bij de burgemeester.

Inwoners van Midden-Delfland die de burgemeester wel een derde termijn gunden, konden op verschillende plaatsen in de gemeente een handtekening achterlaten. Inmiddels in de pagina omgedoopt tot 'Arnoud Rodenburg, de enige gekozen burgemeester van Nederland'.

Politiek slachtoffer

De rel om de herbenoeming van Rodenburg heeft inmiddels geleid tot het vertrek van Kees van der Vaart als fractievoorzitter van CDA Midden-Delfland. Hij ziet zijn rol in het proces als motivatie om zijn functie neer te leggen.