Archief
Martin Hols/Team Jumbo Visma

Lennard Hofstede ook dit jaar naar Ronde van Spanje

Wielrenner Lennard Hofstede mag dit jaar voor de derde keer met zijn ploeg Jumbo-Visma meedoen aan de Ronde van Spanje.

Met de inmiddels 26-jarige Poeldijker in de ploeg won de geel-zwarte formatie twee keer het eindklassement. Kopman Primoz Roglic was zowel in 2019 als in 2020 de beste en had toen ook het nodige te danken aan Hofstede. Dit jaar zal Hofstede naar alle waarschijnlijkheid in dienst moeten gaan rijden van Steven Kruijswijk en Sepp Kuss.

De Vuelta staat pas in augustus op het programma, daarvóór rijdt Hofstede nog een aantal andere wedstrijden. De Westlander is deze week actief in de Franse rittenkoers Parijs-Nice. "Daarna ga ik naar de Ronde van het Baskenland", zegt Hofstede in het WOS-programma Westlandse Sportprijzen. "Dan ga ik naar de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik." Na een hoogtestage rijdt Hofstede nog de Ronde van Zwitserland en het Nederlands kampioenschap, om vervolgens dus te eindigen met de Ronde van Spanje en wat klassiekers in Italië.

Hofstede kijkt vooral uit naar het rijden van de Amstel Gold Race. De renner zou vorig jaar al zijn debuut maken in de enige voorjaarsklassieker die Nederland rijk is, maar de wedstrijd werd toen afgelast. "Het is de grootste wedstrijd van het land. Het heeft een parcours dat mij goed ligt. Samen met Luik-Bastenaken-Luik is het een van mijn favoriete wedstrijden."

Lennard Hofstede spreekt in het driedelige WOS-programma Westlandse Sportprijzen uitgebreid over het afgelopen jaar en zijn doelen voor 2021. Westlandse Sportprijzen is vanaf donderdagavond 19.15 uur te zien bij de WOS en wordt daarna elk half uur herhaald. Het programma is ook terug te zien op Uitzending Gemist.