Archief
Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma

Lennard Hofstede: Debuut in 'Amstel' en weer naar Vuelta

Wielrenner Lennard Hofstede maakt dit najaar zijn debuut in de Amstel Gold Race en sluit zijn seizoen af met de Ronde van Spanje.

Dat heeft de 25-jarige Poeldijker bekendgemaakt in het WOS radio-programma WOS Sport. Hofstede kijkt er naar uit om voor het eerst te rijden in de enige klassieker die Nederland rijk is. Het heuvelachtige terrein ligt hem wel.

Daarnaast keert hij dus terug in de Vuelta a España, waar hij vorig jaar - ondanks een harde val - een belangrijke rol speelde voor zijn ploeg Jumbo-Visma.

Lennard Hofstede over het coronavirus en zijn wedstrijden dit najaar:

Aanvankelijk had de ploegleiding bekendgemaakt dat Hofstede in mei de Ronde van Italië zou rijden. Door het coronavirus ging echter het hele seizoen op de schop. De meeste afgelaste wedstrijden worden nu vanaf eind juli in een paar maanden tijd verreden, inclusief de wedstrijden die al op de planning stonden.

De Westlander heeft er begrip voor dat het seizoen in maart werd stilgelegd. "Wielrennen is geen contactsport, maar je rijdt met een grote groep wielrenners rond in het peloton met heel veel zweet dat rondvliegt. En wat ook meespeelt is dat we met een enorme groep mensen van plek naar plek reizen. Dat zijn redenen waarom wielrennen niet echt makkelijk is om door te laten gaan."

Hofstede vergelijkt de huidige periode waarin niet wordt gefietst met de 'winterstop'. "Je bent aan het opbouwen en dat doe je nu voornamelijk alleen. Al zijn we met wat ploegmaten wel in Limburg zijn gaan trainen."

Programma

Hofstede heeft zijn programma inmiddels al scherp. "Volgende maand ga ik met de ploeg twee weken naar Gerlos en vrij snel aansluitend rijd ik de Ronde van Burgos (met onder andere Tom Leezer uit 's-Gravenzande, red.), dan nog twee wedstrijden in Italië - waaronder de Ronde van Lombardije - en de Ronde van Hongarije." Na twee wedstrijden in Canada keert de Poeldijker terug in de lage landen voor de Waalse heuvelklassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en dus de Amstel Gold Race. "En dan eindig ik met de Vuelta. Het wordt een drukke periode", sluit Hofstede af.