Archief
Google Maps

Google Maps

Lunchroom Artusi-Uno verdwijnt van Hoekse Brinkplein

Lunchroom Artusi-Uno op het Brinkplein in Hoek van Holland verdwijnt. De vergunning voor plaatsing van het horecapaviljoen is verlopen. Daarom moet het op 1 december de deuren sluiten en uiterlijk 10 december van het plein verwijderd zijn.

De vergunning was al een flinke tijd verstreken: afgelopen zomer heeft het paviljoen zonder vergunning gedraaid. Op 28 augustus heeft exploitant Frans de Jong (81) te horen gekregen van de gemeente Rotterdam dat hij het paviljoen binnen 8 weken moet sluiten en verwijderen. Daarop heeft De Jong gevraagd tot 1 december open te mogen blijven, waarmee de gemeente heeft ingestemd.

De Jong baalt van het besluit en voelt zich niet goed behandeld door de gemeente. "Ik wil helemaal niet dicht. Ik ben al op leeftijd en had dit allemaal mooi af willen sluiten, op een mooie manier afscheid willen nemen. Dat kan nu niet meer." De exploitant had bezwaar aan kunnen tekenen tegen het besluit, maar heeft dat niet gedaan. Wel zegt hij een advocaat in de arm te hebben genomen.

Het pand van de lunchroom wordt gesloopt. Er komt niets voor in de plaats. De grond onder de lunchroom is van de gemeente en wordt gepacht door de exploitant. De pachtovereenkomst is afgesloten voor 25 jaar, waarvan er nu nog 20 over zijn. De overeenkomst wordt vroegtijdig beƫindigd, De Jong krijgt de te veel betaalde pacht terug.